Prati nas

Vijesti

Službeno je, Hrelja je pojačanje Amsterdamske koalicije

Amsterdamska koalicija sada dobiva partnera koji već petnaest godina u parlamentu radi na definiranju socijalnih minimuma, ispravljanju nepravdi u mirovinskom, socijalnom i zdravstvenom sustavu.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i predsjednici HSS-a, GLAS-a, IDS-a i PGS-a koji tvore Amsterdamsku koaliciju u srijedu su potpisali aneks sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima za Europski parlament te su najavili kako će do 23. veljače predstaviti zajedničku listu kandidata.

”Amsterdamska koalicija sada dobiva partnera koji već petnaest godina u parlamentu radi na definiranju socijalnih minimuma, ispravljanju nepravdi u mirovinskom, socijalnom i zdravstvenom sustavu”, rekao je Hrelja naglasivši i kako je cilj na izborima za EU dobiti dva zastupnika.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš naglasila je kako su u Amsterdamskoj koaliciji izrazito svjesni jačanja desnog radikalizma i populizma u Europi te kako na predstojećim izborima žele biti najžešća ”europska pro opcija”.

”Zadnje ankete pokazuju da smo najjača oporbena snaga u zemlji. Građani su prepoznali našu iskrenost, zalaganje te da budimo nadu i vjeru. Zalagat ćemo se za Europu i Hrvatsku te imamo dovoljno snage da kolegama u HDZ-u kažemo dosta je bilo. Da iskoristim rječnik koji kolege iz HDZ puno bolje poznaju – da im kažemo ‘ne meže”’, rekla je Mrak Taritaš naglasivši i svoju poruku SDP-u.

”U SDP-u imaju svoje probleme – kada ih riješe, neka se jave i sjest ćemo za stol. Mi idemo svojom politikom dalje”, rekla je Mrak Taritaš otkrivši i kako će na listi za predstojeće listi za EU izbore prvo biti netko iz IDS-a, pa zatim netko iz GLAS-a, HSS-a i HSU-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.