Prati nas

Vijesti

Recikliranje

U spektakularnoj akciji uhićen je njemački umirovljenik – krao je tračnice

Kako javljaju njemački mediji, akcija je imala tolike razmjere jer se radilo o kriminalcu poznatom po tome što nosi oružje. U stanu je zaplijenjeno 10.000 eura, alarmni pištolj i nedopuštena zračna puška.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

gdje se prodaje staro željezo?
Ilustracija (foto: Siniša Bogdanić)

Osamdeset policajaca upalo je u utorak (22.1.) u stan 73-godišnjeg umirovljenika u njemačkom u Gerlitzu. Sumnjiči ga se da je ukrao 600 metara željezničkih tračnica s napuštene pruge. Tako pribavljenih 90 tona željeza prodao je kao sekundarnu sirovinu za 16.000 eura.

Kako javljaju njemački mediji, akcija je imala tolike razmjere jer se radilo o kriminalcu poznatom po tome što nosi oružje. U stanu je zaplijenjeno 10.000 eura, alarmni pištolj i nedopuštena zračna puška.


Uhićen je i sudionik, izvijestila je policija koja je ovaj slučaj istraživala od 2017. godine. Siromaštvo među starijom populacijom u Njemačkoj raste već godinama, javlja Deutsche Welle. Polovina umirovljenika u toj zemlji ima prihode niže od 800 eura, dok cijene stanarina i prijevoza kontinuirano rastu.

.

Vijesti

Epidemiološke mjere ne biralištima su stroge, ponesite svoju kemijsku olovku

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Počeli su parlamentarni izbori na biralištima u Hrvatskoj. Pred nekim biračkim mjestima zabilježene su redovi, no ne čeka se previše, govore nam građani koji već obavili svoju građansku dužnost.

Prema dostupnim podacima, za glasanje se prijavilo oko 500 građana koji su u samoizolaciji i za njih će biti organizirano “biralište na kućnom pragu”.


Na službenim biralištima propisane su stroge epidemiološke mjere za birače, 70 tisuća članova biračkih odbora, oko 8700 promatrača i predstavnike medija.

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati, nose li masku, kratko će je skinuti kod provjere identiteta. U prostoriju ulaze i izlaze jedan po jedan, poštuju razmak od metra i pol kojeg drže i dok čekaju ulazak na biračko mjesto.

Članovi biračkih odbora obvezno nose maske, preporučeno im je nošenje rukavica, redovita dezinfekcija ruku. Prostoriju u kojoj se nalazi biračko mjesto treba prozračivati više puta na izborni dan, a površine koje se često dodiruju (stolovi, kemijske olovke) više puta prebrisati dezinficijensom.

I promatrači moraju dezinficirati ruke, obvezno nositi masku, preporučeno im je nošenje rukavica. Ne nose li zaštitnu opremu, može ih se udaljiti sa biračkog mjesta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP