Prati nas

Vijesti

15 kuna

Varaždin će umirovljenim samcima sufinancirati odvoz smeća

Kako bi ostavili svoje pravo na sufinanciranje odvoza otpada, umirovljenici trebaju preuzeti obrazac na web stranicama Grada ili u Upravnom odjelu za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoliša na Trgu slobode 12, ispuniti ga i donijeti natrag zajedno sa zadnjom kopijom računa iz Čistoće, potvrdom iz policije ili predstavnika stanara da je na određenoj adresi ( kući ili stanu) prijavljena jedna osoba.

Objavljeno

|

Varaždinski penzioneri
Varaždin (foto: Siniša Domislović)

U Proračunu Grada Varaždina za 2019. godinu osigurano je 400 tisuća kuna kojima će se sufinancirati mjesečno plaćanje računa Čistoće za sva samačka umirovljenička kućanstva s iznosom od 15 kuna po računu.

“Ovime Grad pokazuje i potvrđuje da zna prepoznati  socijalni trenutak i da  ima socijalnu osjetljivost  te  da u skladu s obzirnošću prema starijim građanima, umirovljenicima koji su samci može donijeti mjeru koja će pomoći da se ublaži taj socijalni rascjep i poboljšati standard umirovljenika”  istaknuo je gradonačelnik Ivan Čehok.

Kako bi ostavili svoje pravo na sufinanciranje odvoza otpada, umirovljenici trebaju preuzeti obrazac na web stranicama Grada ili u Upravnom odjelu za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoliša na Trgu slobode 12, ispuniti  ga i donijeti  natrag zajedno sa zadnjom kopijom računa iz Čistoće, potvrdom iz policije ili predstavnika stanara da je na određenoj adresi ( kući ili stanu) prijavljena jedna osoba. Zahtjev je potrebno predati do 20. u mjesecu, a dokumentaciji je potrebno priložiti i  odrezak mirovine ili potvrdu iz mirovinskog osiguranja da je osoba u mirovini.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.