Prati nas

Mozaik

Upozorenje

Amerikanac je napisao vlastitu osmrtnicu kako bi spasio druge živote

Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je objavila nakon njegove smrti.

Objavljeno

|

Što kad netko umre?
foto:Pixabay

Amerikanac Geoffrey Turner preminuo je u 66. godini života od karcinoma pluća. Prije no što je 13. veljače napustio ovaj svijet, napisao je vlastitu osmrtnicu.

“Ja sam idiot koji je svakodnevno ponavljao glupu odluku. Ako ste pušač, prekinite odmah, jer vaš život ovisi o tome. Pušio sam i iako sam znao da me to može ubiti, lagao sam sam sebi”, glasi tekst “čitulje” koja je objavljena u novinama.

Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali i da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je trebala objaviti nakon njegove smrti. Reakcije na objavu su pozitivne, dodaje.

Isprika obitelji

“Bol i patnja koju sam nanio mojoj obitelji nije vrijedna zadovoljstva kojeg mi je cigareta donijela. To je bilo puko bacanje novca, udaljilo me od obitelji i na kraju uništilo moje tijelo. Živio sam dobar život, ali ostalo je toliko događaja koje neću moći dijeliti sa svojom obitelji. Pouka moje priče jest – ne budite idioti. Zapamtite, život je lijep. Ne dopustite da vam ode u dim”, napisao je Turner u osmrtnici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.