Prati nas

Život

Upozorenje

Amerikanac je napisao vlastitu osmrtnicu kako bi spasio druge živote

Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je objavila nakon njegove smrti.

Objavljeno

|

Što kad netko umre?
foto:Pixabay

Amerikanac Geoffrey Turner preminuo je u 66. godini života od karcinoma pluća. Prije no što je 13. veljače napustio ovaj svijet, napisao je vlastitu osmrtnicu.

“Ja sam idiot koji je svakodnevno ponavljao glupu odluku. Ako ste pušač, prekinite odmah, jer vaš život ovisi o tome. Pušio sam i iako sam znao da me to može ubiti, lagao sam sam sebi”, glasi tekst “čitulje” koja je objavljena u novinama.


Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali i da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je trebala objaviti nakon njegove smrti. Reakcije na objavu su pozitivne, dodaje.

Isprika obitelji

“Bol i patnja koju sam nanio mojoj obitelji nije vrijedna zadovoljstva kojeg mi je cigareta donijela. To je bilo puko bacanje novca, udaljilo me od obitelji i na kraju uništilo moje tijelo. Živio sam dobar život, ali ostalo je toliko događaja koje neću moći dijeliti sa svojom obitelji. Pouka moje priče jest – ne budite idioti. Zapamtite, život je lijep. Ne dopustite da vam ode u dim”, napisao je Turner u osmrtnici.

.

Život

Djed s vitiligom hekla lutke za djecu s istim tegobama

Heklati ga je naučila supruga, a on je vrlo brzo svladao ovu vještinu i postao gotovo ovisan o ugodnom zveckanju heklarice.

Objavljeno

|

“Mrlje koje ja imam su lijepe. Ono što me boli su nedostaci u tuđim karakterima”, kaže Brazilac João Stanganelli Junior (64) koji ima vitiligo. Prve mrlje dobio je s trideset godina, a one su s vremenom postajale sve veće i prekrivale sve veći dio njegovog tijela i lica.

Oboljeli od vitiliga, te vrlo primjetne, ali uglavnom bezopasne bolesti kože, često su meta ismijavanja i zlobnih komentara što naročito teško podnose djeca. Upravo za njih, João je počeo heklati lutke koje također imaju vitiligo. No nije se zaustavio na tome već je počeo izrađivati i lutke s alopecijom ili one u invalidskim kolicima.


“Imam sina s vitiligom i moramo se nositi s puno zlobnih komentara. Divno je ovo što radite za ovu djecu!”, rekao je otac jednog djeteta.

No, ima još nešto. Osim što svojim heklanim lutkama usrećuje djecu, João heklanjem usrećuje i opušta i samoga sebe. Heklati ga je naučila supruga, a on je vrlo brzo svladao ovu vještinu i postao gotovo ovisan o ugodnom zveckanju heklarice.

Fotografije svojih kreacija João objavljuje na svojem Instagram profilu, a pohvale i narudžbe stižu sa svih strana svijeta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP