Prati nas

Život

Upozorenje

Amerikanac je napisao vlastitu osmrtnicu kako bi spasio druge živote

Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je objavila nakon njegove smrti.

Objavljeno

|

Što kad netko umre?
foto:Pixabay

Amerikanac Geoffrey Turner preminuo je u 66. godini života od karcinoma pluća. Prije no što je 13. veljače napustio ovaj svijet, napisao je vlastitu osmrtnicu.

“Ja sam idiot koji je svakodnevno ponavljao glupu odluku. Ako ste pušač, prekinite odmah, jer vaš život ovisi o tome. Pušio sam i iako sam znao da me to može ubiti, lagao sam sam sebi”, glasi tekst “čitulje” koja je objavljena u novinama.


Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali i da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je trebala objaviti nakon njegove smrti. Reakcije na objavu su pozitivne, dodaje.

Isprika obitelji

“Bol i patnja koju sam nanio mojoj obitelji nije vrijedna zadovoljstva kojeg mi je cigareta donijela. To je bilo puko bacanje novca, udaljilo me od obitelji i na kraju uništilo moje tijelo. Živio sam dobar život, ali ostalo je toliko događaja koje neću moći dijeliti sa svojom obitelji. Pouka moje priče jest – ne budite idioti. Zapamtite, život je lijep. Ne dopustite da vam ode u dim”, napisao je Turner u osmrtnici.

.

Život

Iz spuštenog lijesa se čulo: ‘Halo, mračno je! Jel ja to čujem popa?’

Četverostruki otac i osmerostruki djed iz Dublina preminuo je prošlog tjedna uslijed duge i teške bolesti. Kažu da je bio duhovit čovjek, uvijek spreman na šalu.

Objavljeno

|

Autor

“Halo, halo, pustite me van”, odjekivalo je iz rake s netom spuštenim lijesom. No umjesto očekivane panike i užasa, okupljeni ožalošćeni koji su na onaj svijet došli ispratiti pokojnog gospodina Shaya Bradleya od srca su se nasmijali.

Naime, bila je to posljednja šala pokojnika, četverostrukog oca i osmerostrukog djeda iz Dublina koji je preminuo prošlog tjedna uslijed duge bolesti. Ali, Shay Bradley nije želio suze na svojem ispraćaju, nego je želio smijeh,  pa je na vrijeme snimio nekoliko rečenica koje su puštene kroz zvučnike u grobu.


“Pustite me van. Pustite me van! Ovdje je jebeno mračno. Čujem li to popa? Čujem te, pope! U kutiji sam”, odjekivalo je iz lijesa da bi potom pokojnik zapjevao: “Nazvao sam samo da kažem zbogom.”

“Ovo je bila posljednja želja moga oca. Uvijek je bio šaljivdžija. Dobro si ih nasamario, tata. Nasmijao si nas kad nam je bilo najpotrebnije.Voljet ću te zauvijek”, napisala je na Facebooku kći pokojnika, Andrea Bradley, uz snimku neobične šale. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP