Prati nas

Život

Upozorenje

Amerikanac je napisao vlastitu osmrtnicu kako bi spasio druge živote

Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je objavila nakon njegove smrti.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Što kad netko umre?
foto:Pixabay

Amerikanac Geoffrey Turner preminuo je u 66. godini života od karcinoma pluća. Prije no što je 13. veljače napustio ovaj svijet, napisao je vlastitu osmrtnicu.

“Ja sam idiot koji je svakodnevno ponavljao glupu odluku. Ako ste pušač, prekinite odmah, jer vaš život ovisi o tome. Pušio sam i iako sam znao da me to može ubiti, lagao sam sam sebi”, glasi tekst “čitulje” koja je objavljena u novinama.


Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali i da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je trebala objaviti nakon njegove smrti. Reakcije na objavu su pozitivne, dodaje.

Isprika obitelji

“Bol i patnja koju sam nanio mojoj obitelji nije vrijedna zadovoljstva kojeg mi je cigareta donijela. To je bilo puko bacanje novca, udaljilo me od obitelji i na kraju uništilo moje tijelo. Živio sam dobar život, ali ostalo je toliko događaja koje neću moći dijeliti sa svojom obitelji. Pouka moje priče jest – ne budite idioti. Zapamtite, život je lijep. Ne dopustite da vam ode u dim”, napisao je Turner u osmrtnici.

.

Život

I nakon smrti, redovito se javlja za Valentinovo

Rich je umro prije osam godina, no prije smrti se pobrinuo da njegova voljena Tracey svake godine na Valentinovo dobije buket svijeća s romantičnom porukom.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Tracey Cox i ovoga je Valentinova dobila cvijeće. Poslao joj ga je njezin suprug, Rich, kao dokaz vječne ljubavi. I u ovoj priči ne bi bilo ništa čudno da Rich nije preminuo prije osam godina, piše CNN.

Ova nevjerojatna ljubavna priča stiže iz Kentuckyja gdje je bračni par Cox sretno živio sve do Richeve smrti. No prije nego je umro, pažljivi suprug je osigurao da njegova voljena svake godine dobije cvijeće za Valentinovo tako što je unaprijed platio i naručio dostavu na njenu adresu.


Kad je cvijeće nakon njegove smrti prvi puta došlo na njenu adresu, Tracey je bila šokirana, tužna i sretna u isto vrijeme jer je znala da će Rich zauvijek biti s njom i da je njihova ljubav jača od smrti.

Cvijeće stiže na Traceynu adresu od 2013. godine, a svaki put je poruka drugačija. U prošloj stoji sljedeće: “Iako me ne vidiš Tracey, ja sam uvijek ovdje. Volim te, Rich.” Bračni par Cox bio je zajedno 26 godina, a suprug je u 53. godini izgubio bitku s rakom grla.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP