Prati nas

Život

Upozorenje

Amerikanac je napisao vlastitu osmrtnicu kako bi spasio druge živote

Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je objavila nakon njegove smrti.

Objavljeno

|

Što kad netko umre?
foto:Pixabay

Amerikanac Geoffrey Turner preminuo je u 66. godini života od karcinoma pluća. Prije no što je 13. veljače napustio ovaj svijet, napisao je vlastitu osmrtnicu.

“Ja sam idiot koji je svakodnevno ponavljao glupu odluku. Ako ste pušač, prekinite odmah, jer vaš život ovisi o tome. Pušio sam i iako sam znao da me to može ubiti, lagao sam sam sebi”, glasi tekst “čitulje” koja je objavljena u novinama.Njegova kći Sarah za BBC je ispričala da je ponosna na očevu nesebičnu gestu, ali i da je bila šokirana kada joj je otac pokazao tekst koji je trebala objaviti nakon njegove smrti. Reakcije na objavu su pozitivne, dodaje.

Isprika obitelji

“Bol i patnja koju sam nanio mojoj obitelji nije vrijedna zadovoljstva kojeg mi je cigareta donijela. To je bilo puko bacanje novca, udaljilo me od obitelji i na kraju uništilo moje tijelo. Živio sam dobar život, ali ostalo je toliko događaja koje neću moći dijeliti sa svojom obitelji. Pouka moje priče jest – ne budite idioti. Zapamtite, život je lijep. Ne dopustite da vam ode u dim”, napisao je Turner u osmrtnici.

.

Život

Kada prava majka ne želi zagrliti, tu je Sarah – majka za gej vjenčanja

Parovi su pričali o tome kako su im roditelji dali do znanja da neće doći na vjenčanje. I zato je ona odlučila biti zamjenska majka onima čije majke nisu željele doći.

Objavljeno

|

Autor

Povodom Majčinog dana Now This objavio je sjajnu video priču o svojevrsnoj surogat majci. Sarah Cunningham “uskače” na vjenčanje istospolnim parovima u slučaju kada njihove biološke majke ne žele nazočiti obredu.

“Ja sam kršćanka, majka gej klinca koja živi u Oklahomi i kažem vam – dosta je. Ako se ja neću boriti za svoje dijete i njegova prava kao da mi život ovisi o tome, tko će? I neću prestati dok ne prestanu sve te horor priče LGBTQ zajednice i njihovih majki”, kaže Sarah.Ova nadomjesna majka pomaže oko svega; odabira vjenčanice, organiziranja ceremonije ili jednostavno stoji uz djevojke i momke dok izriču sudbonosno da. “Ni sama ne bi mogla odabrati bolju vjenčanicu. Prekrasna je”, govori dok namješta slojeve čipke na mladenki.

“Ako tvoja biološka majka ne želi doći na istospolno vjenčanje, nazovi me, doći ću”, govori u kameru, iako je i sama imala problem s prihvaćanjem vlastitog sina. “Nije bila sigurna hoće li doći na moje vjenčanje”, kaže Parker.

“Kada je Parker napunio 21, rekao mi je da je upoznao nekoga. Pala sam u depresiju. Loše sam to podnijela. Pitao me je hoću li biti u redu. Rekla sam da hoću, ali da mi treba neko vrijeme. Rekao je da razumije, ali i da je on trpio 21 godinu i bio moj sin. I da je sad vrijeme da ja stisnem zube i budem njegova majka. To me je suočilo s mojim vrijednostima, strahovima, shvatila sam koliko sam neuka”, prisjetila se ova praktična baptistica.

Sarah Cunningham (screenshot: Aaron Cardenas/Youtube)

2014. godine otišla je na prvu Povorku ponosa: “Osjetila sam ljubav u toj zajednici, ali sam došla doma sa svim tim groznim pričama o obiteljima koje su se raspale i otuđile.” Cunningham je postala i službena  matičarka koja sklapa LGBTQ brakove. Što je sretala više parova, to je čula više sličnih priča. “Parovi su pričali o tome kako su im roditelji dali do znanja da neće doći na vjenčanje.” I zato je ona odlučila biti zamjenska majka onima čije majke nisu željele doći.

“Te male stvari, pomoć oko odabira buketa, šminke i frizure – to je ona preuzela. Baš kao što bi bilo koja majka učinila za kći koja se udaje”, govori jedna od “kćeri” kojoj je ta ljubav i pomoć bila potrebna. Kao i savjet da se svaki dan okruži ljudima koji će je voljeti i cijeniti.

“To je pokazivanje bezuvjetne ljubavi za drugo ljudsko biće, to slavljenje para i dana koji bi trebala slaviti cijela obitelj”, kazala je Sarah koja je osnovala i mrežu pomoći parovima diljem Amerike pod nazivom “Besplatan mamin zagrljaj”.

Nastavi čitati