Prati nas

Vijesti

Bernardić traži povećanje mirovina za 300 kuna

Objavljeno

|

Prvomajski prosvjed 2018.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a (foto: Sandro Bura)

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić iz Trogira je poručio da se njegova stranka zauzima za povećanje prosječne mirovine u Hrvatskoj za 300 kuna.

“Naš plan je vratiti dostojanstvo umirovljenika i želimo da se prosječna mirovina poveća za 300 kuna, jer to je moguće i realno ostvarivo”, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare uoči tribine pod nazivom “Dostojanstveno u mirovinu”.

Dodao je da je za SDP mirovina “pravo proizišlo iz minulog rada, a ne milostinja”, kako to, ustvrdio je “pokušavaju prikazati vladajući, koji umirovljenike tretiraju kao trošak i koji izračunavaju koliko će (umirovljenici) godina živjeti i koliko će na njim uštedjeti.”

Politički tajnik SDP Davorko Vidović kazao je da od oko 1,2 milijuna umirovljenika u Hrvatskoj, polovica njih živi ispod granice siromaštva.

Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić napomenuo je kako Hrvatska za mirovinsko osiguranje izdvaja 10,5 posto svojeg BDP-a, a europski prosjek izdvajanja za tu namjenu je 11,6 posto BDP-a.

“To znači kako u Hrvatskoj ima prostora”, ustvrdio je Lazar Grujić, pozvavši umirovljenike u Hrvatskoj da na predstojećim izborima za Europski parlament u svibnju glasuju za SDP-ove kandidate.

Najavio je kako je to prvi korak programske suradnje Stranke umirovljenika sa SDP-om, rekavši da će se ta suradnja razvijati na budućim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.