Prati nas

Vijesti

Korak naprijed, korak natrag

Ćorićeva matematika: Poskupljuje plin, ali bar imate jeftiniju hranu

Objavljeno

|

Kada poskupljuje plin?
Tomislav Ćorić

O najavljenom poskupljenju plina danas je progovorio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (HDZ). “Želim naglasiti da će to povećanje biti jedina korekcija za sljedeću plinsku sezonu do travnja 2020. godine i daljnjih korekcija neće biti”, kazao je u Šibeniku.

Cijena plina za kućanstva će od 1. travnja ove godine biti viša za prosječnih 6,9 posto u odnosu na trenutno važeću cijenu, objavila je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA), koja taj porast objašnjava porastom veleprodajne komponente cijene plina za 9,7 posto.

“Unatoč korekciji, treba imati na umu da je poreznim izmjenama i smanjenjem poreza na dodanu vrijednost na određene segmente hrane, ovo povećanje cijena i negativan utjecaj na standard kućanstava koja koriste plin – manji od pozitivnih učinaka do kojih je došlo zbog poreznog rasterećenja, smanjenja cijena hrane i povećanje prosječnih plaća u Hrvatskoj”, tvrdi Ćorić. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.