Prati nas

Mozaik

poduzetna mama

Majka po fakultetu tražila djevojku za svoga sina

Policija je stigla na Sveučilište Maryland nakon dojava o ženi u pedesetima koja već danima hoda po fakultetu i pristupa studenticama s pitanjem jesu li zainteresirane za izlazak s njezinim sinom. Gospođa je zamoljena da se udalji sa fakulteta, no protiv nje neće biti pokrenut nikakav postupak.

Objavljeno

|

Kako ženiti sina?
Ilustracija (foto: Anthony Metcalfe/Unsplash)

Imate li djecu i jesu li vjenčani? Ako još nisu izrekli sudbonodno “da”, brine li vas to? Biste li ikada poduzeli nešto u vezi s time ili sve prepuštate mladima?

Jedna mama odlučila je stvar uzeti u svoje ruke, no nismo baš sigurni da je ovime napravila uslugu svojemu, još uvijek neoženjenom, sinu, piše The New York Post.Naime, policija je stigla na Sveučilište Maryland nakon dojava o ženi u pedesetima koja već danima hoda po fakultetu i pristupa studenticama s pitanjem jesu li zainteresirane za izlazak s njezinim sinom. Nije poznato koliko je studentica ova poduzetna majka već “obradila”, no taj je broj očito dovoljan da se u čitavu priču umiješa i policija. Gospođa je zamoljena da se udalji sa fakulteta, no protiv nje neće biti pokrenut nikakav postupak.

foto: Towson University Police Department

Fakultet je objavio da je žena udaljena iz njihovih prostorija jer je njezina prisutnost počela uznemiravati studente. Priopćenje je izdala i policija: “6. i 7. veljače zaprimili smo dojavu o ženi koja prilazi studenticama, traži ih broj telefona i pita jesu li zainteresirane da izađu na spoj s njezinim sinom. Žena ima oko 50 godina, nosi naočale, plave traperice, majicu na pruge i šareni šal te tamni kaput.”

.

Mozaik

Žižek: ‘Za sreću ne smijete imati previše demokracije, ona donosi odgovornost’

Sreća znači da svoju krivnju možete svaliti na nekog drugog. U Čehoslovačkoj su se šalili: ako je vrijeme loše, ako bjesni oluja, neki komunist je opet uprskao stvar, kaže slovenski filozof.

Objavljeno

|

Autor

Tko je Žižek?

Klinički psihijatar, kanadski sveučilišni profesor Jordan Peterson, proglašen je jednim od najutjecajnijih intelektualaca današnjice, a prije više od godinu dana izazvao je na intelektualni dvoboj Slavoja Žižeka, slovenskog sveučilišnog profesora i ravnatelja londonskog instituta Birkbeck, koji je i sam desetljećima prisutan na globalnoj filozofskoj sceni.

Žižek je bačenu rukavicu napokon prihvatio, a mediji su događaj odmah nazvali “sukobom divova”, javlja HRT.U razgovoru na temu sreća Peterson je kazao kako smatra da je “sreća nuspojava, nešto što vas snađe”. “Podložni smo silama u sebi koje nisu pod kontrolom volje, a tako je i sa srećom. Ne možete se natjerati biti sretni. Možda se uspijete natjerati da budete nesretni, ali ne i sretni”.

Žižek pak kaže da “za sreću ne smijete imati previše demokracije jer to donosi breme odgovornosti”. “Sreća znači da svoju krivnju možete svaliti na nekog drugog. U Čehoslovačkoj su se šalili: ako je vrijeme loše, ako bjesni oluja, neki komunist je opet uprskao stvar”, dodaje.

Pozivajući se na izjave Winstona Churchilla o demokraciji Peterson kaže da je “riječ o najgorem obliku vladavine koji postoji osim svih ostalih oblika. Isto bi se moglo reći i za kapitalizam. Riječ je o najgorem obliku ekonomskog sustava osim svih ostalih koje smo ikad iskušali”.

Filozofski dvoboj Slavoja Žižeka i Jordana Petersona, kojega neki nazivaju i “debatom stoljeća” mogli ste na Prvom programu HRT-a. Snimku u cijelosti pogledajte 26. travnja na Trećem programu.

Nastavi čitati