Prati nas

Show

Oprašta zlobnim komentatorima

Marina Perazić: Živciraju me oni koji se stalno žale, a ništa ne mijenjaju

Da, vrlo sam emotivna osoba i sretna sam što posjedujem tu predivnu sposobnost doživljaja života punim kapacitetom. Obožavam sebe tako emotivnu! To sam ja! Prirodno je, namjerno izbjegavam reći ‘normalno’, to da mi smetaju negativni komentari, ljudski je da mi smetaju, posebno komentari onih koji se ničime nisu dokazali, osim kritikama tuđeg života i rada.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Što radi Marina Perazić?
Marina Perazić (foto: Jugoton)

Ikona jugoslavenskog elektropopa, pjevačica Marina Perazić (60), dala je opširan intervju Tportalu u kojem je progovorila o raspadu benda Denis & Denis, osobnim odlukama koje su joj obilježile život, ali i starenju. Iz tog razgovora izdvajamo nekoliko akcenata.

O nezadovoljstvu i izgledu

Smatram da je prirodno biti nezadovoljan sobom, svojim izgledom. Mene to nezadovoljstvo motivira da radim na sebi. Koja žena je potpuno zadovoljna svojom izgledom? Gledaš sebe svaki dan u ogledalu i da si najljepša na svijetu – dosadiš si. Osim toga, proces starenja je neminovnost koju ne možemo zaobići, već samo donekle usporiti, ali najvažnije je da se naučimo nositi sa svojim godinama, da ih prihvatimo kao bogatstvo, pod uvjetom da ih nismo stukli bez veze, nego stekli brojna iskustva koja nam mogu poslužiti da ne ponavljano iste greške.


Nastojim promijeniti uvjete života, situacije, poslove kad god nečime nisam zadovoljna. Nezadovoljstvo je samo trenutno stanje dok ne smislim nešto novo. Idu mi na živce oni koji se stalno žale, a ništa ne mijenjaju, samo crpe energiju svima oko sebe. Za takve nemam puno razumijevanja. Uloga žrtve je odabir.

O održavanju mladolikosti i etiketi seks simbola

To kako su me drugi nazivali ili doživljavali nije moj problem jer sam se uvijek trudila ostati na zemlji i ne povjerovati riječima onih koji su mi se svojim slatkorječivim komplimentima htjeli dodvoriti, a u načelu izvući neku korist. Kad to shvatiš, pobijedio si svoj ego! To je uspjeh! Nisam opterećena svojim izgledom. Uživam u hrani, a to je čisti hedonizam, ne idem rano spavati, uzimam melatonin, trenutno ne vježbam jer ne stižem (izgovor!), ali morat ću jer osjećam da mom tijelu treba istezanje, tako da je joga vrsta aktivnosti koja mi najviše godi u ovoj životnoj dobi. Prešla sam 60. godinu. (…)

Vrlo često plešem jer me to slobodno prepuštanje tijela glazbi izuzetno opušta. Ključ mog uspjeha je ipak taj moj mladenački duh, koji mi ne da da se smirim i da povjerujem da sam već podosta zašla u drugu polovicu života. Živim u sadašnjem trenutku. Volim sebe!

O zlobnim komentarima na društvenim mrežama

Da, vrlo sam emotivna osoba i sretna sam što posjedujem tu predivnu sposobnost doživljaja života punim kapacitetom. Obožavam sebe tako emotivnu! To sam ja! Prirodno je, namjerno izbjegavam reći ‘normalno’, to da mi smetaju negativni komentari, ljudski je da mi smetaju, posebno komentari onih koji se ničime nisu dokazali, osim kritikama tuđeg života i rada.

Moram priznati da sam zadovoljna time do koje mjere me takvi komentari s godinama sve manje opterećuju. Uspijeva mi da se u sebi slatko nasmijem svim zloslutnicima i pomislim koliko mi je žao što nisu svjesni svoje nemoći da se pozabave sobom. Odmah im sve oprostim da ne bih držala u sebi gorčinu koja bi mi štetila.

.

Show

U 92. godini umrla je glumica Zdenka Heršak

Napustila nas je velika umjetnica poznata po brojnim ulogama u kazalištu i u više od 60 filmova i serija. Manje je poznato da je Heršak bila i spisateljica te je objavila desetak knjiga.

Silvija Novak

Objavljeno

|

U 92. godini života umrla je poznata glumica Zdenka Heršak. Rođena je u Zagrebu, 19. kolovoza 1928. godine gdje je završila Zemaljsku glumačku školu te poslije bila članica studija Jadran filma.

Zanimljivo i možda manje poznato, nastupala je kao balerina u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kad je Branko Gavella osnovao kazalište u Frankopanskoj, pridružuje se njegovom ansamblu. Zdenak Heršak ostala je članica tog kazališta sve do mirovine.


Ostat će upamćena po nizu sjajnih predstava u kojima je igrala: Držićev i Škiljanov “Dundo Maroje” iz 1955., gdje je u osam godina Lauru zaigrala čak 130 puta, zatim Krležino “Kraljevo”, von Horváthove “Priče iz Bečke šume”, glumila je Kobilu u “Balkonu” J. Geneta, Babakinu u “Ivanovu” A. P. Čehova, Bessie Burgess u predstavi “Plug i zvijezde”, Mariolu u “Gle, kako dan lijepo počinje” Z. Bajsića, Majoricu Beregi “U pozadini” M. Feldmana i u mnogim drugim predstavama. Osim u Gavelli, nastupala je i u drugim kazalištima u Zagrebu, Rijeci, Šibeniku i Dubrovniku.

Zdenka Heršak glumila je i u više od 60 filmova i serija, mežu kojima su “Kužiš stari moj”, “Seljačka buna 1573.”, “Događaj”, “Hoću živjeti”, “U raljama života”, “Ne daj se, Floki”, “Leo i Brigita”, “Duga mračna noć” te serije “Naše malo misto”, “Nepokoreni grad”, “Smogovci”, “Putovanje u Vučjak”, “Bitange i princeze” i druge.

Valja napomenuti i da je Heršak, osim glumačke, ostvarila i značajnu spisateljsku karijeru te je objavila desetak knjiga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP