Prati nas

Vijesti

Nasilje prestaje ovdje!

U ružičastoj majici Kolinda je pozvala na prestanak nasilja prema slabijima i drugačijima

Želja mi je pridonijeti svijesti o svijesti, različitostima te tako ojačati borbu protiv svih vrsta nasilja koja su danas nadrasla školske klupe i igrališta i preselila se na društvene mreže i virtualnu arenu. Moramo neprestano upozoravati na izazove s kojima su u prevenciji borbe protiv nasilja suočeni naša djeca i mladi, ali i roditelji, odgajatelji, profesori i svi ostali stručnjaci u borbi protiv predrasuda koje se pronalaze u odnosu prema slabijima i drugačijima.

Objavljeno

|

screenshot: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook

“I ove godine pridružujem se obilježavanju Dana ružičastih majica – nacionalnom danu borbe protiv vršnjačkog nasilja i projektu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova s porukom: Nasilje prestaje ovdje.”

Napisala je to predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uz video objavljen na Facebooku, a koji, uz sadržajnu poruku, pokazuje i predsjedničinu novu figuru.

“Želja mi je pridonijeti svijesti o svijesti, različitostima te tako ojačati borbu protiv svih vrsta nasilja koja su danas nadrasla školske klupe i igrališta i preselila se na društvene mreže i virtualnu arenu. Moramo neprestano upozoravati na izazove s kojima su u prevenciji borbe protiv nasilja suočeni naša djeca i mladi, ali i roditelji, odgajatelji, profesori i svi ostali stručnjaci u borbi protiv predrasuda koje se pronalaze u odnosu prema slabijima i drugačijima.”

„Jezik nasilja je jezik slabića. Nasilje prestaje ovdje“, kazala je predsjednica.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.