Prati nas

Vijesti

4.000 zadarskih umirovljenika dobit će uskrsnice

Oni koji nisu na popisu, a smatraju da imaju pravo na uskrsnicu neka se jave u Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra. Ukoliko je netko neopravdano izostavljen naknadno ćemo isplatiti novce na tekući račun, poručuju iz grada.

Objavljeno

|

Tko će dobiti uskrsnicu?
Zadar (foto: Ivan Vuksa/Pixabay)

Oko 4 tisuće umirovljenika na području grada Zadra i ove će godine dobiti uskrsnicu u iznosu od 200 kuna. Pravo na ovaj novčani iznos imaju umirovljenici kojima mirovine ne prelaze 2 tisuće kuna i žive na području grada Zadra.

Jakov Vidović, zamjenik pročelnika Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra za HRT ističe  kako će Hrvatska pošta oko Uskrsa početi s podijelom novca: “Oni  koji nisu na popisu, a smatraju da imaju pravo na uskrsnicu neka se jave u Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra. Ukoliko je netko neopravdano izostavljen naknadno ćemo isplatiti novce na tekući račun.”.

Vijesti

Mesić o raspadu Jugoslavije: Trebali smo dogovoriti oročenu konfederaciju

Posljednji predsjednik SFRJ i bivši hrvatski predsjednik misli da se Jugoslavija nije trebala raspasti u krvavom ratu. Umjesto toga, smatra, trebalo je uvesti pokusni politički model s ograničenim trajanjem.

Objavljeno

|

Autor

Posljednji predsjednik Jugoslavije

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata Stipe Mesić komentirao je u Sarajevu raspad Jugoslavije. „Najkraće rečeno – ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar“, kazao je Mesić.

„Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene… Taj rat je za svaku osudu! A, mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao “oročena konfederacija” na tri do pet godina, pa da vidimo – ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve“, rekao je bivši predsjednik za Deutsche Welle.Mesić je sa Sarajevo Business foruma poručio: „Moja je poruka da zapamtimo sve što se događalo u povijesti, ali da rješavamo sadašnje izazove i da idemo u budućnost s otvorenim srcem i otvorenim željama koje možemo ostvariti.“

Nastavi čitati