Prati nas

Vijesti

Nevjerojatno

Dragan Pavleković (61): Odbio me liječiti, kazao je da sam pun tumora i raka

Pavlekoviću je dijagnosticiran karcinom bubrega koji je metastazirao te se liječi u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu. Početkom veljače primijetio je da je njegov urin promijenio boju pa je posumnjao na krv.

Objavljeno

|

foto: Google Street View

Objavljena je skandalozna priča iz koprivničke Opće bolnice. Draganu Pavlekoviću (61) uskraćena je osnovna zdravstvena zaštita jer boluje od karcinom, piše Podravski.hr.

Pavlekoviću je dijagnosticiran karcinom bubrega koji je metastazirao te se liječi u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu. Početkom veljače primijetio je da je njegov urin promijenio boju pa je posumnjao na krv.

“Na dan kada sam otišao na hitnu pomoć urin mi je od krvarenja bio već tamnocrvene boje, što znači da sam obilno krvario”, ispričao je. Tamo je 8. veljače, tvrdi, bio tri sata, ali najviše se šokirao kad je stigao liječnik. “Liječnik mi je rekao da sam pun tumora i raka, koji su mi se proširili na pluća, mozak, jetru, kožu. Kazao je da mi on nema što dati”, prepričava Pavleković.

No tu nije kraj svirepom postupanju prema teškom bolesniku. “Rekao mi je da se na hitnu vratim kad iskrvarim, a kad sam ga pitao kako ću znati da sam ‘pri kraju’, rekao mi da je to onda kad više neću moći nikamo”, šokirao se Pavleković ovim riječima, a ističe i da mu je liječnik rekao neka pričeka na pregled na koji je naručen u ožujku.

Došavši kući, Pavleković se nije mirio s riječima liječnika iz Koprivnice te je zamolio kćer da ga odveze na hitnu pomoć u Zagreb, baš u bolnicu u kojoj se liječi od karcinoma. Tamo se dogodila sasvim druga priča. Primljen na hitni odjel te su napravljeni pregledi, nakon čega su liječnici došli do zaključka da je uzrok krvarenja jaka infekcija prostate, a nakon propisane terapije na Rebru, krvarenje je prestalo.

Najviše ga boli što je mislio da ga je liječnik u Koprivnici otpisao zbog toga što vodi bitku s teškim karcinomom. “Znači da mi je ipak bilo spasa. Liječnik nije imao pravo otpraviti me onakvim riječima, nakon kojih sam se osjećao u potpunosti bespomoćno”, zaključio je Dragan Pavleković.

Za komentar cijele situacije Podravski je zamolio i ravnatelja koprivničke Opće bolnice Matu Devčića, ali u odgovoru koji smo primili nema puno govora o konkretnom slučaju. Navedeno je da ćemo potpuniji odgovor dobiti nakon što se utvrde činjenice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.