Prati nas

Vijesti

Samo radite

Ne brinite, ministar zdravstva Kujundžić kaže da se od rada ne obolijeva

S etičkog i biološkog aspekta može se raspravljati o tome može li čovjek raditi do 65 ili 67 godine, međutim svjetski trendovi dolaze i u Hrvatsku, sve smo starija populacija i trebat će razmišljati o pomicanju dobne granice do kada se radi, kaže ministar.

Objavljeno

|

Milan Kujundžić

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je sindikalnu inicijativu “67 je previše”. Podsjetimo, tri sindikalne središnjice referendumom žele ukinuti dio mirovinske reforme koji se odnosi na povećanje starosne dobi za odlazak u mirovinu.

Kujundžić kaže da je problem višeslojan. O njemu se, misli, može raspravljati na više načina: “S etičkog i biološkog aspekta može se raspravljati o tome može li čovjek raditi do 65 ili 67 godine, međutim svjetski trendovi dolaze i u Hrvatsku, sve smo starija populacija i trebat će razmišljati o pomicanju dobne granice do kada se radi”. Na pitanje što će to značiti na zdravstveni sustav Kujundžić kaže: “Od rada se ne obolijeva.” 

Potpisi za referendum će se prikupljati od 27. travnja do 11. svibnja. U tom roku valja ih sakupiti najmanje 400 tisuća. “Ovo je pitanje koje se tiče svih i sigurni smo da ćemo uspjeti. Imamo široku podršku građana i to će se vidjeti na prikupljanju potpisa. Pozivamo sve da se priključe akciji i daju svoj potpis za promjenu uvjeta za mirovinu”, poručila nam je jučer Inicijativa.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.