Prati nas

Vijesti

Moralna odgovornost?

Treba li ministrica Žalac zbog vožnje bez važeće dozvole dati ostavku?

Iako ministrica nije kriva za nesreću, mnogi smatraju da je vožnja bez važeće vozačke dozvole razlog za njen odlazak. ‘Netko tko je ministar u Vladi RH ne može kršiti propise vlastite zemlje. Ministrica Žalac treba odmah podnijeti ostavku’, tvrdi Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Objavljeno

|

Gabrijela Žalac (screenshot: Youtube)

Nakon što je ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac sudjelovala u prometnoj nesreći u Vinkovcima s isteklom vozačkom dozvolom, oporbenjaci traže njenu ostavku. Premijer Andrej Plenković (HDZ) smatra da to nije potrebno.

“Ostavku nije podnijela niti to očekujemo. Radi se o nesreći koja se na žalost može dogoditi svakome u prometu. Kaznu za vožnju bez vozačke dozvole je odmah podmirila, radi se o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom”, rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić za Dnevnik.hr

Oglas

Prema izvješću PU vukovarsko-srijemske nesreća se dogodila u ulici Ćirila i Metoda i to nakon što je dijete, kako je izvijestila policija, neoprezno prelazilo cestu izvan obilježenog pješečkog prijelaza, nakon čega je došlo do udara automobila koji se kretao kolnikom.

Iako ministrica nije kriva za nesreću, mnogi smatraju da je vožnja bez važeće vozačke dozvole razlog za njen odlazak. “Netko tko je ministar u Vladi RH ne može kršiti propise vlastite zemlje. Ministrica Žalac treba odmah podnijeti ostavku!” tvrdi Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata. “Ministirca Žalac je vozila auto bez dozvole. Pri tom je naletjela na curicu. Dakako da se ostavka očekuje. Ministrice preuzmite odgovornost za svoje postupke i dajte ostavku. Predugo već kalkulirate i Vi i premijer. Nema se što raspravljati. Ne možete voziti bez dozvole”, poruka je Marijane Puljak, predsjednice stranke Pametno.

“Nakon ovog nesretnog dana, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće. Posjetila sam svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja. Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak. Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu”, odgovorila je, nešto prije ponoći, putem svoje Facebook stranice sama Ministrica Žalac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas