Prati nas

Vijesti

Iće i piće

Građani su za Uskrs u samo četiri dana potrošili 1,4 milijarde kuna

No to nije sve, jer u ovu cifru ulaze samo fiskalizirani računi, a ne, recimo, roba kupljena na tržnicama.

Objavljeno

|

Koliko potrošiti za Uskrs?
foto: Clem Onojeghuo/Pexels

U četiri dana od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka građani Hrvatske potrošili su oko 1,4 milijarde kuna, izvijestila je Hrvatska gospodarska komora. No to nije sve, jer u ovu cifru ulaze samo fiskalizirani računi, a ne, recimo, roba kupljena na tržnicama.

Iz HGK u priopćenju navode i kako su cijene potrošačkih košarica ostali na razini prošle godine. Tako se skromnija košarica procjenjivala na 500 kuna, srednja na 1.000, a bogatija na 1.500 kuna.

Sadržaj triju košarica najviše se razlikuje po vrsti i cijeni glavnih namirnica, točnije ribi i mesu, te uvrštenosti slatkiša, grickalica i pića, koji su kao kategorija luksuznih proizvoda sadržani u bogatoj, u manjoj mjeri u srednjoj potrošačkoj košarici, dok su u skromnoj izostavljeni.

Prošlih su uskrsnih blagdana, doduše u šest dana, građani od 21. do 27. ožujka potrošili oko 1,731 milijardu kuna, odnosno oko 10 posto više nego u istom razdoblju 2017. Objavila je to lani Hrvatska gospodarska komora pozivajući se na podatke Porezne uprave.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.