Prati nas

Mozaik

Zlato za Branku Malnar

Hrvatska ima najbolju veleslalomašicu među novinarima superseniorima

I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.

Objavljeno

|

Barbara Štrbac, Petar Janjić i Branka Malnar (foto: SCIJ)

Tko kaže da se skijati, dapače i osvajati medalje ne može i u trećoj dobi? Hrvatska je ovoga tjedna dobila svjetsku novinarsku skijašku prvakinju u veleslalomu u superseniorskoj kategoriji, novinarku HRT-a iz Rijeke, Branku Malnar, na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša, održanom u francuskom skijaškom centru Val D’Arly. I to joj nije prva medalja.

“Veseli me drugo zlato u veleslalomu u kategoriji koju je moja kanadska kolegica Martine Lanctot ‘prekrstila’ u “super woman”. I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje”, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.

Inače, hrvatski su novinari na Svjetskom prvenstvu osvojili ukupno pet medalja, koje je, kazala nam je Branka, posebno vesele. “Ljepše je kad možeš radost dijeliti s kolegama”, rekla je.

Najtrofejnija hrvatska novinarka, s dva srebra i broncom bila je Barbara Štrbac s Nove TV. Ona je osvojila broncu u veleslalomskoj utrci juniorki (do 45 godina), te srebro u skijaškom trčanju, te je tako došla i do srebrne medalje i u kombinaciji.

Snimatelj RTL-a Petar Janjić, osvojio je, pak, treće mjesto u veleslalomskoj utrci za seniore. U istoj je kategoriji (seniori su stariji od 45) snimatelj Nove TV Milan Vuksan osvojio peto mjesto. Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević osvojila je šesto mjesto u veleslalomskoj utrci seniorki, dok je potpisnik ovih redaka, slobodni novinar Dalibor Dobrić bio 13. u juniorskoj konkurenciji.

Svjetsko prvenstvo održano u Francuskoj bio je 64. susret novinara iz cijelog svijeta. Međunarodni skijaški klub novinara (Ski Club International des Journalistes), nastao je još 1950-ih, a prvo je prvenstvo, smišljeno kao način da se u vrijeme Hladnog rata premosti zid između novinara s Istoka i Zapada, održano 1955. Danas klub okuplja više od dvije tisuće novinara iz 46 zemalja.

foto: SCIJ

“Ovogodišnji nastup na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša jedan je od najuspješnijih u posljednje vrijeme po broju medalja što su ih osvojili hrvatski medijski djelatnici”, rekla je Ana Raić-Knežević, potpredsjednica Skijaškog kluba međunarodnih novinara i članica Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva.

Uz čestitke kolegama koji su osvojili iznimne skijaške rezultate Raić-Knežević zahvalila je i Generali osiguranju, Adriatic Croatia International Clubu (ACI), Carwiz-u, Podravki, Belju, PIK-u i Pivovari Medvedgrad na pomoći hrvatskim novinarima u nastupu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu novinara skijaša. (D. Dobrić)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.