Prati nas

Mozaik

Zlato za Branku Malnar

Hrvatska ima najbolju veleslalomašicu među novinarima superseniorima

I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.

Objavljeno

|

Barbara Štrbac, Petar Janjić i Branka Malnar (foto: SCIJ)

Tko kaže da se skijati, dapače i osvajati medalje ne može i u trećoj dobi? Hrvatska je ovoga tjedna dobila svjetsku novinarsku skijašku prvakinju u veleslalomu u superseniorskoj kategoriji, novinarku HRT-a iz Rijeke, Branku Malnar, na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša, održanom u francuskom skijaškom centru Val D’Arly. I to joj nije prva medalja.

“Veseli me drugo zlato u veleslalomu u kategoriji koju je moja kanadska kolegica Martine Lanctot ‘prekrstila’ u “super woman”. I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje”, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.


Inače, hrvatski su novinari na Svjetskom prvenstvu osvojili ukupno pet medalja, koje je, kazala nam je Branka, posebno vesele. “Ljepše je kad možeš radost dijeliti s kolegama”, rekla je.

Najtrofejnija hrvatska novinarka, s dva srebra i broncom bila je Barbara Štrbac s Nove TV. Ona je osvojila broncu u veleslalomskoj utrci juniorki (do 45 godina), te srebro u skijaškom trčanju, te je tako došla i do srebrne medalje i u kombinaciji.

Snimatelj RTL-a Petar Janjić, osvojio je, pak, treće mjesto u veleslalomskoj utrci za seniore. U istoj je kategoriji (seniori su stariji od 45) snimatelj Nove TV Milan Vuksan osvojio peto mjesto. Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević osvojila je šesto mjesto u veleslalomskoj utrci seniorki, dok je potpisnik ovih redaka, slobodni novinar Dalibor Dobrić bio 13. u juniorskoj konkurenciji.

Svjetsko prvenstvo održano u Francuskoj bio je 64. susret novinara iz cijelog svijeta. Međunarodni skijaški klub novinara (Ski Club International des Journalistes), nastao je još 1950-ih, a prvo je prvenstvo, smišljeno kao način da se u vrijeme Hladnog rata premosti zid između novinara s Istoka i Zapada, održano 1955. Danas klub okuplja više od dvije tisuće novinara iz 46 zemalja.

foto: SCIJ

“Ovogodišnji nastup na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša jedan je od najuspješnijih u posljednje vrijeme po broju medalja što su ih osvojili hrvatski medijski djelatnici”, rekla je Ana Raić-Knežević, potpredsjednica Skijaškog kluba međunarodnih novinara i članica Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva.

Uz čestitke kolegama koji su osvojili iznimne skijaške rezultate Raić-Knežević zahvalila je i Generali osiguranju, Adriatic Croatia International Clubu (ACI), Carwiz-u, Podravki, Belju, PIK-u i Pivovari Medvedgrad na pomoći hrvatskim novinarima u nastupu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu novinara skijaša. (D. Dobrić)

.

Show

Fotografijom u snahinom krilu Kirk Douglas proslavio je 103. rođendan

Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece.

Objavljeno

|

Autor

„Ovaj frajer u mom krilu ima 103 godine! Sretan ti rođendan, tatice! Volim te svim srcem“, napisala je glumica Catherine Zeta-Jones na Instagramu uz fotografiju sa svojim svekrom, legendom američkog filma, Kirkom Douglasom.

Proslavivši 103. rođendan 9. prosinca, Douglas je možda postao i najstariji glumac na svijetu. Pravo ime mu je Išur Danielovič Demsky. Na filmu je nastupao čak 57 godina. Iako je potjecao iz siromašne obitelji, završio je fakultet, a bio je aktivan u hrvačkom timu. Da bi lakše završio studij, razmišljao je koji posao raditi, a gluma mu se učinila najboljom.


Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece. Godine 1996. doživio je moždani udar, koji je opisao u svojoj knjizi “Udar sreće”. Napisao je 10 knjiga autobiografskih zapisa. Taj udar je opisao kao “najgori pakao koji čovjek može proživiti”.

Lani je, povodom 102. rođendana, kazao: “Imao sam predivan život i imam fantastičnu obitelj. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP