Prati nas

Mozaik

Zlato za Branku Malnar

Hrvatska ima najbolju veleslalomašicu među novinarima superseniorima

I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.

Objavljeno

|

Barbara Štrbac, Petar Janjić i Branka Malnar (foto: SCIJ)

Tko kaže da se skijati, dapače i osvajati medalje ne može i u trećoj dobi? Hrvatska je ovoga tjedna dobila svjetsku novinarsku skijašku prvakinju u veleslalomu u superseniorskoj kategoriji, novinarku HRT-a iz Rijeke, Branku Malnar, na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša, održanom u francuskom skijaškom centru Val D’Arly. I to joj nije prva medalja.

“Veseli me drugo zlato u veleslalomu u kategoriji koju je moja kanadska kolegica Martine Lanctot ‘prekrstila’ u “super woman”. I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje”, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.


Inače, hrvatski su novinari na Svjetskom prvenstvu osvojili ukupno pet medalja, koje je, kazala nam je Branka, posebno vesele. “Ljepše je kad možeš radost dijeliti s kolegama”, rekla je.

Najtrofejnija hrvatska novinarka, s dva srebra i broncom bila je Barbara Štrbac s Nove TV. Ona je osvojila broncu u veleslalomskoj utrci juniorki (do 45 godina), te srebro u skijaškom trčanju, te je tako došla i do srebrne medalje i u kombinaciji.

Snimatelj RTL-a Petar Janjić, osvojio je, pak, treće mjesto u veleslalomskoj utrci za seniore. U istoj je kategoriji (seniori su stariji od 45) snimatelj Nove TV Milan Vuksan osvojio peto mjesto. Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević osvojila je šesto mjesto u veleslalomskoj utrci seniorki, dok je potpisnik ovih redaka, slobodni novinar Dalibor Dobrić bio 13. u juniorskoj konkurenciji.

Svjetsko prvenstvo održano u Francuskoj bio je 64. susret novinara iz cijelog svijeta. Međunarodni skijaški klub novinara (Ski Club International des Journalistes), nastao je još 1950-ih, a prvo je prvenstvo, smišljeno kao način da se u vrijeme Hladnog rata premosti zid između novinara s Istoka i Zapada, održano 1955. Danas klub okuplja više od dvije tisuće novinara iz 46 zemalja.

foto: SCIJ

“Ovogodišnji nastup na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša jedan je od najuspješnijih u posljednje vrijeme po broju medalja što su ih osvojili hrvatski medijski djelatnici”, rekla je Ana Raić-Knežević, potpredsjednica Skijaškog kluba međunarodnih novinara i članica Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva.

Uz čestitke kolegama koji su osvojili iznimne skijaške rezultate Raić-Knežević zahvalila je i Generali osiguranju, Adriatic Croatia International Clubu (ACI), Carwiz-u, Podravki, Belju, PIK-u i Pivovari Medvedgrad na pomoći hrvatskim novinarima u nastupu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu novinara skijaša. (D. Dobrić)

.

Show

Baku (63) iz teretane opsjedaju mladi muškarci. ‘Osjećam se kao da ne starim!’

Mladolika trostruka baka u teretanu odlazi pet puta tjedno. Kaže, ta joj je rutina neophodna kako bi mogla izlaziti s muškarcima koji su nekoliko desetljeća mlađi od nje.

Objavljeno

|

Autor

Lesley Maxwell (63) iz australskog Melbournea prava je fitness profesionalka koja je svoju strast za treniranjem pretočila u posao – naime ona radi kao osobni trener.

Ono što je zanimljivo jest da je počela raditi na svom tijelu tek kada je navršila 48 godina. Odluku je donijela nakon razvoda od 13 godina mlađeg supruga. Samo godinu dana kasnije, osvojila je i prvu sportsku titulu pa je ubrzo ostavila posao vizažistice i promotorice.


Promjeni životnog stila, objašnjava, duguje to što s njom žele izlaziti mladići. I zbog toga se osjeća bolje no ikad. “Obožavam biti jaka i pobjeđivati dečke u podizanju utega. Majka mi je govorila da dečki ne vole mišićave cure, ali ja znam da to nije istina.”

Mladolika trostruka baka u teretanu odlazi pet puta tjedno. Kaže, ta joj je rutina neophodna kako bi mogla izlaziti s muškarcima koji su nekoliko desetljeća mlađi od nje. “Uvijek mi prilaze mlađi muškarci. Osjećam se kao da ne starim.“

Svojim vršnjakinjama savjetuje da porade na prehrani, izbace procesuiranu hranu i takozvano brzogrizno smeće. A onda se trebaju baciti na treniranje s utezima kako bi se tijelo pomladilo, ruke zategnule i stražnjica podignula. Čini se kao dobar savjet. Uostalom, pogledajte.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP