Prati nas

Mozaik

Zlato za Branku Malnar

Hrvatska ima najbolju veleslalomašicu među novinarima superseniorima

I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Barbara Štrbac, Petar Janjić i Branka Malnar (foto: SCIJ)

Tko kaže da se skijati, dapače i osvajati medalje ne može i u trećoj dobi? Hrvatska je ovoga tjedna dobila svjetsku novinarsku skijašku prvakinju u veleslalomu u superseniorskoj kategoriji, novinarku HRT-a iz Rijeke, Branku Malnar, na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša, održanom u francuskom skijaškom centru Val D’Arly. I to joj nije prva medalja.

“Veseli me drugo zlato u veleslalomu u kategoriji koju je moja kanadska kolegica Martine Lanctot ‘prekrstila’ u “super woman”. I sa 60+ i dalje se može uživati u skijanju i, eto, osvajati medalje”, kazala je kolegica Branka Malnar u izjavi za naš portal. Istaknula je kako u Sjedinjenim Američkim Državama postoji i klub 90+.


Inače, hrvatski su novinari na Svjetskom prvenstvu osvojili ukupno pet medalja, koje je, kazala nam je Branka, posebno vesele. “Ljepše je kad možeš radost dijeliti s kolegama”, rekla je.

Najtrofejnija hrvatska novinarka, s dva srebra i broncom bila je Barbara Štrbac s Nove TV. Ona je osvojila broncu u veleslalomskoj utrci juniorki (do 45 godina), te srebro u skijaškom trčanju, te je tako došla i do srebrne medalje i u kombinaciji.

Snimatelj RTL-a Petar Janjić, osvojio je, pak, treće mjesto u veleslalomskoj utrci za seniore. U istoj je kategoriji (seniori su stariji od 45) snimatelj Nove TV Milan Vuksan osvojio peto mjesto. Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević osvojila je šesto mjesto u veleslalomskoj utrci seniorki, dok je potpisnik ovih redaka, slobodni novinar Dalibor Dobrić bio 13. u juniorskoj konkurenciji.

Svjetsko prvenstvo održano u Francuskoj bio je 64. susret novinara iz cijelog svijeta. Međunarodni skijaški klub novinara (Ski Club International des Journalistes), nastao je još 1950-ih, a prvo je prvenstvo, smišljeno kao način da se u vrijeme Hladnog rata premosti zid između novinara s Istoka i Zapada, održano 1955. Danas klub okuplja više od dvije tisuće novinara iz 46 zemalja.

foto: SCIJ

“Ovogodišnji nastup na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša jedan je od najuspješnijih u posljednje vrijeme po broju medalja što su ih osvojili hrvatski medijski djelatnici”, rekla je Ana Raić-Knežević, potpredsjednica Skijaškog kluba međunarodnih novinara i članica Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva.

Uz čestitke kolegama koji su osvojili iznimne skijaške rezultate Raić-Knežević zahvalila je i Generali osiguranju, Adriatic Croatia International Clubu (ACI), Carwiz-u, Podravki, Belju, PIK-u i Pivovari Medvedgrad na pomoći hrvatskim novinarima u nastupu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu novinara skijaša. (D. Dobrić)

.

Show

Životni stil Josipe Lisac: ‘Ustajem u pola jedanaest pa slušam jazz i filmsku glazbu’

Ništa ne planiram, ništa nije čvrsto zadano – sve mi ovisi o raspoloženju, kaže glazbena diva.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Nemam osjećaj da sam stara. Svaki dan u životu je i izazov i rizik. Treba ga tako prihvatiti i naći svoj mir.” Izjavila je to za Gloriju Josipa Lisac (70), glazbena miljenica nacije i ikona stila.

Otkrila je da se iz postelje obično diže u 10 i 30, nakon čega slijedi ritualno ispijanje crnog čaja s bademovim mlijekom i medom. Doručkuje, a potom sluša jazz i filmsku glazbu te pregledava Youtube.


“Ništa ne planiram, ništa nije čvrsto zadano – sve mi ovisi o raspoloženju. Jedine fiksne stvari u mojem danu mogu biti poslovni dogovori, snimanja i koncerti”, objašnjava svoj životni stil pjevačica porijeklom iz Like.

Kaže, nakon smrti Karla Metikoša niti jedan muškarac joj nije prišao, zato što im je bilo jasno da joj to ne treba. “Svjesna sam da moja bol zbog njega nikada neće nestati, s vremenom može samo postati jača. Pripremljena sam na to da će me sutra još više boljeti. Ona curica se još negdje duboko u meni smiješi, no sve okolo je bol… Ali idem naprijed”, zaključila je ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP