Prati nas

Vijesti

Mesić: Prestar sam, neću se kandidirati protiv Kolinde

Zašto se zapravo neće kandidirati, a formalno bi mogao, Stipe Mesić je izjavio u televizijskom programu. Ipak, to ne znači da svoju potporu neće pokloniti nikome.

Objavljeno

|

Stjepan Mesić pjevao ustaške pjesme
Stjepan Mesić (foto: predsjednik.hr)

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić (84) neće biti izazivač aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na predstojećim izborima.

“Neću, ali za nekoga ću se opredijeliti. Nitko ne može biti neopredijeljen. Čak i oni koji ne idu na izbore, priželjkuju nekoga da bude izabran”, kazao je Mesić za RTL.

“Ja ne mogu biti više… Formalno i pravno mogu, jer promjena Ustava je bila u mom prvom mandatu i onda mi se taj mandat ne računa. Jer je to bio mandat po kojem je Tuđman bio izabran. Tek od promjene Ustava mi se računa novi mandat. Formalno i pravno bih mogao”.

Ali, istinski razlog zašto neće u novu predsjedničku utrku druge su naravi i imaju veze s prirodom. O tome se nagađalo i prije, ali Stipe Mesić to nije nikad prije izravno rekao. “Prestar sam”, objasnio je u programu RTL-a.

“Dalija Orešković sigurno ima kvalitete, ima znanje, ima hrabrosti. Milanović, kad bi sigurno shvatio da ono što nije bilo dobro više ne može ponoviti, možda bi bio prihvatljiv”, misli bivši predsjednik.

Podsjetimo, krajem ožujka za N1 televiziju potvrdio je da razmišlja o povratku na Pantovčak: “Znate, ni ja se još nisam odlučio, postoje tu razne mogućnosti. Mene obilaze mnoge grupe, mnogi pojedinci, pošto bih ja imao formalno pravo se kandidirati, ali slušajte, ne znam još. Razmišljam, više sam trenutno bliže tome da neću, nego da hoću. Obilaze me ljudi koji predstavljaju autoritete u ovoj zemlji.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.