Prati nas

Vijesti

Na kućne adrese

Osječko-baranjska županija isplaćuje uskrsnice

Uskrsnicu mogu dobiti i umirovljenici čija ukupna mirovina ostvarena u Hrvatskoj i u inozemstvu iznosi 1.200 kuna ili manje te drugi korisnici mirovine s tim iznosom koji zbog nekih razloga nisu na popisu HZMO-a.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Umirovljenicima s prebivalištem u Osječko-baranjskoj županiji kojima mirovina ne prelazi 1.200 kuna isplatit će se uskrsnica od 150 kuna, za što je u županijskom proračunu u skladu s njezinim financijskim mogućnostima osigurano milijun kuna, izvijestio je ured župana Ivana Anušića.

Novac će umirovljenicima dostaviti na kućne adrese, a isplata će se obaviti prema ispisu korisnika mirovine koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina te za korisnike invalidskih mirovina.

Uskrsnicu mogu dobiti i umirovljenici čija ukupna mirovina ostvarena u Hrvatskoj i u inozemstvu iznosi 1.200 kuna ili manje te drugi korisnici mirovine s tim iznosom koji zbog nekih razloga nisu na popisu HZMO-a. Ti se umirovljenici  u priopćenju pozivaju da podnesu zahtjev županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.