Prati nas

Vijesti

Najmanje uredskih poslova

Ovo su poslovi koji se preko HZZ-a nude umirovljenicima

Provjerili smo kako to izgleda i koji se poslovi umirovljenicima nude na burzi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Najviše je fizičkih i majstorskih radnih mjesta, dok je najmanje onih intelektualnih.

Objavljeno

|

Može li se raditi u mirovini? Smiju li umirovljenici raditi?
foto: BigStock

Do sredine ožujka gotovo se udvostručio broj umirovljenika zaposlenih na četiri sata dnevno, i to s 5138, koliko ih je bilo krajem prosinca 2018. godine, na 8964, koliko ih je evidentirano 17. ožujka.

Provjerili smo kako to izgleda i koji se poslovi umirovljenicima nude na burzi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Najviše je fizičkih i majstorskih radnih mjesta, dok je najmanje onih intelektualnih.

Umirovljenike za posao pomoćnog kuhara i kuhara traže u Splitu, Zaprešiću, Slavonskom Brodu, Puli, Trnovcu i Ježdovcu. Pekara traže u Slavonskom Brodu, dok se posao majstora za roštilj nudi umirovljeniku u Šibeniku. U Brseču pak nedostaje jedan majstor za pečenje pizze. U Šibeniku i Čakovcu umirovljenike čeka posao konobara.

Oglasi za posao sobarice i čistačice istaknuti su u Krnici, Betini, Poreču i Zagrebu.

Vozači (od taksija preko dostavnih i turističkih vozila do miješalice za beton) traže se u Opatiji, Dubrovniku, Krku, Zagrebu, Betini, Zadru, Humu na Sutli, Donjoj Bistri i Sisku. U Zagrebu se traži i dostavljač.

Od majstorskih zanimanja, posao hidroizolatera nudi se u Splitu, keramičar, električar i vodoinstalater traže se u Osijeku, fasader u Bjelovaru, a kućni majstor u Josipdolu. Potražnja za bravarima postoji u Koprivnici, Kraljevici i Osijeku.

Posao prodavača nudi se umirovljenicima u Opatiji i Humu na Sutli, dok se prodavač životnih osiguranja traži u Zagrebu. Zaštitara nedostaje u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i Zadru.

Na burzi je i posao knjigoveže u Zagrebu te optičara u Samoboru, Zagrebu i Karlovcu. U Požegi je otvoreno radno mjesto ginekologa, a u Zagrebu programera u Javi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.