Prati nas

Vijesti

Sindikati prikupljaju potpise za referendum, Bandić misli da neće uspjeti

U iduća dva tjedna aktivisti inicijative moraju prikupiti 373.568 potpisa. To znači da im potpisati mora svaki deseti birač upisan u registar birača na današnji dan.

Objavljeno

|

Milan Bandić (screenshot: Youtube)

Sindikalna inicijativa “67 je previše” od danas u 200 gradova i općina prikuplja potpise za pokretanje referenduma kojim će pokušati spriječiti podizanje dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina. U iduća dva tjedna aktivisti inicijative moraju prikupiti 373.568 potpisa. To znači da im potpisati mora svaki deseti birač upisan u registar birača na današnji dan.

“Očekujemo i osjećamo da će biti veliki broj potpisa. Neovisno o tome, pozivamo sve građane u cijeloj Hrvatskoj da daju potpis i da pokažu da građani mogu mijenjati stvari”, kazao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

Referendumsku inicijativu komentirao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Podržavam sve što je u interesu čovjeka i realno. Vidim da su tu sindikati razjedinjeni, da nisu jedinstveni. Sumnjam da će to uspjeti, ako nisu zajedno“, izjavio je gradonačelnik koji je danas na špici popio kavu s američkom poduzetnicom Ivanom Trump, bivšom suprugom američkog predsjednika Donalda Trumpa.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.