Prati nas

Vijesti

U finišu

Bit će tijesno do samog kraja. Sindikati objavili broj potpisa, traže volontere

Zato je važno iskoristiti lijepo vrijeme za potpisati, a sutra je već najavljena kiša, kazao je Palada. Ispričao se onima koji su tražili potpisna mjesta, a nisu ih našli i moli ih da ne odustanu od potpisivanja.

Objavljeno

|

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.
foto: Sandro Bura

Sindikalna inicijativa “67 je previše” izvijestila je javnost o broju prikupljenih potpisa. Kažu, iznimno je važno da građani danas, dok je lijepo vrijeme, potraže najbliži potpisni štand. 373.568 VAŽEĆIH potpisa moraju prikupiti do subote.

“306.000 potpisa prikupljeno do sada. Odaziv je bolji no što je bio prije dva dana, no nedovoljan dobar za zacrtani rezultat. Sindikati pozivaju sve građane da pronađu najbliže potpisno mjesto i da podrže inicijativu. Napredak možemo pripisati lijepom vremenu”, ispred organizatora novinarima je rekao Marko Palada.

“Volonteri pokušavaju držati otvorena potpisna mjesta. To je teško, pogotovo na kiši i vjetru, jer svi štandovi nisu natkriveni. Zato je važno iskoristiti lijepo vrijeme za potpisati, a sutra je već najavljena kiša”, kazao je Palada. Ispričao se onima koji su tražili potpisna mjesta, a nisu ih našli i moli ih da ne odustanu od potpisivanja.

Uz to, optužio je gradonačelnike da otežavaju otvaranje potpisnih mjesta. “Ivan Čehok u Varaždinu ne dozvoljava prikupljanje potpisa na javnim mjestima”, kazao je novinarima, navodeći i druge gradove u kojima je slična situacija.

“Javite se za volontiranje”

Sindikalist Vilim Ribić pozvao građane da se jave inicijativi kako bi volontirali na štandovima. “Treba nam ljudi koji će zamijeniti one koji su marljivo i požrtvovno stajali na štandovima”, kazao je uvjeren da je moguće sakupiti potpise. “Ovo je bitka istine protiv laži, pravde protiv nepravde, demokracije protiv farse, dobra protiv zla. Pokažimo da smo subjekt i da možemo stisnuti vlast. Demokracija bez pritiska građana ne može kvalitetno funkcionirati.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.