Prati nas

Vijesti

'67 je previše'

Hrvatska ide na referendum, sindikati su prikupili više od 600.000 potpisa

Sada će Ministarstvo uprave u nedefiniranom roku pregledati potpisne liste. Sindikalist Krešimir Sever poručuje da nisu pretjerano euforični, jer znaju s kim imaju posla.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Točno u ponoć istekao je rok za prikupljanje potpisa sindikalne referendumske inicijative “67 je previše”. Iako organizatorima i aktivistima vrijeme nije bilo sklono, na više od 300 štandova diljem zemlje prikupljeno je više od 600.000 potpisa, prema prvim nepotpunim rezultatima. Za raspisivanje referenduma nužno je 373.568 valjanih potpisa, priopćilo je Ministarstvo uprave.

Podsjetimo, referendumom sindikati žele poništiti najvažnije odredbe mirovinske reforme; onu o odlasku u starosnu mirovinu sa 67 godina te onu o jakoj penalizaciji ranog umirovljenja. Referendumsku inicijativu su podržale sve oporbene stranke osim stranke “Pametno”, ali i HDZ-ovi koalicijski partneri.

Sada će Ministarstvo uprave u nedefiniranom roku pregledati potpisne liste i službeno izvijestiti javnost ide li Hrvatska na referendum ili ne. Sindikalist Krešimir Sever poručuje da nisu pretjerano euforični, jer znaju s kim imaju posla s “druge strane”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.