Prati nas

Vijesti

Zagorski turistički tigar

Kinezi ulažu 20 milijuna eura u političku školu u Kumrovcu. To je početak Titolanda

Objavljeno

|

foto: Google Maps

U nekadašnji objekt političke škole u Kumrovcu kineski investitori uložit će isprva 20 milijuna eura, potvrdila je kineska poduzetnica i suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine Jiang Yu.

U Kumrovcu je odgovarala na novinarska pitanja pa je tako objasnila da su spremni ulagati i u različite oblike turizma poput zdravstvenog ili kongresnog. Podsjetimo, na natječaj je pristigla samo ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u visini od 14,09 milijuna kuna. „Ministarstvo državne imovine je prihvatilo ponudu i uputilo prijedlog Vladi da se sklopi ugovor s ponuditeljem. U tijeku je procedura prikupljanja mišljenja resornih ministarstava”, kazao je u ministar državne imovine Zdravko Marić.

Kako se očekuje da će to biti početak takozvanog Titolanda, turističke atrakcije zasnovane na liku Josipa Broza Tita, Yu je potvrdila „poštuju povijest i da je Tito vrlo važan dio povijesti ovog područja. Nadamo se da možemo napraviti novi stil u turizmu, povećati bruto domaći proizvod i pomoći lokalnoj zajednici u njezinom razvoju.“ Naime, špekulira se kako je ovo tek prva u nizu investicija Kineza u Zagorje te da su iduće na redu Krapinske Toplice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.