Prati nas

Vijesti

Neutralna k'o Švicarska

Kolinda o referendumu: Ne podupirem ni Vladu ni sindikate

U ovom trenutku Hrvatska nema očekivani životni vijek kao u razvijenoj Europi pa je nužno osigurati zdravstvene uvjete, posebno u preventivi, te socijalne uvjete, kao što je stanovanje, kako bi se produljio životni vijek, kaže predsjednica.

Objavljeno

|

screenshot: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, odgovarajući na pitanje je li za sindikate ili za Vladu u slučaju mirovinske reforme, kaže da ne može podupirati nikoga jer joj to ne dopuštaju preporuke Venecijanske komisije.

“No, smatram da svatko u skladu sa zakonom može prikupiti dovoljan broj potpisa i pokrenuti referendum u zakonskom roku. Isto tako, svjesna sam da, posebno u situaciji kad ostanemo bez radne snage, treba pomaknuti granicu odlaska u mirovinu na kasniju životnu dob. U ovom trenutku Hrvatska nema očekivani životni vijek kao u razvijenoj Europi pa je nužno osigurati zdravstvene uvjete, posebno u preventivi, te socijalne uvjete, kao što je stanovanje, kako bi se produljio životni vijek”, istaknula je u Lubenicama na Cresu.

Venecijanska komisija (službeni naziv Europska komisija za demokraciju kroz pravo) je savjetodavno tijelo Vijeća Europe, međunarodne asocijacije koje čini ukupno 47 europskih i susjednih zemalja. To se tijelo bavi ustavnim pitanjima, izbornim pitanjima i općenito djelovanjem demokratskih ustanova.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.