Prati nas

Vijesti

I europski novac je naš novac

Kuščević misli da se kampanja protiv ’67 je previše’ financira europskim novcem

Objavljeno

|

Lovro Kuščević (screenshot: Youtube)

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je optužbe da Vlada kampanju protiv sindikalne referendumske inicijative “67 je previše” financira novcem građana. Ministar kaže, da je jedino bitno da građani pravu istinu o mirovinskoj reformi i o onome što nas čeka ako referendum prođe, odnosno ono što nas čeka ako mirovinska reforma prođe.

“Ja čisto sumnjam da to ministar Pavić financira iz proračuna. Vjerujem da je to u okviru nekog EU projekta, gdje postoje novci za vidljivost projekta”, rekao je Kuščević pred Banskim dvorima. Kaže, to je “vrlo dobra, vrlo kvalitetna reforma”, zahvaljujući kojoj je Hrvatska dobro ocijenjena u svim međunarodnim statistikama i pregledima.

No zašto sada reklamirati nešto što je stupilo na snagu prije puna četiri mjeseca, a ako se ne radi o protukampanji referendumskoj inicijativi? Kuščević kaže da nije točno da se radi o kontriranju sindikatima i zastrašivanju građana.

“Ne bih rekao da se to radi da se zastraši građane, već je dužnost Vlade, pa tako i ministra Pavića, da objasni našim sugrađanima što znači opcija ‘A’, a što opcija ‘B’. Podržavam ministra Pavića”, poručio je. I sindikati, smatra Kuščević, za kampanju troše novac od članarina što su, dodaje, također “sredstva poreznih obveznika”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.