Prati nas

Show

legendarna tenisačica sasvim otvoreno

Martina Navrátilová: ‘Ideja da sam rastužila majku za mene je bila gora od raka’

‘U jednom periodu obitelj nisam vidjela čak četiri godine – to je vrijeme koje nikad neću moći vratiti i to me boli, ta pomisao da sam rastužila majku za mene je bila gora od borbe s rakom’, rekla je Navrátilová.

Objavljeno

|

Martina Navratilova (screenshot: WTA/Youtube)

Umirovljena češka teniska zvijezda, Martina Navrátilová (62), sudjelovala je u vrlo neobičnom TV showu “The All New Monty: Ladies Night” gdje je s još nekoliko poznatih dama izvela striptiz. Ali nije sve onako kako se čini na prvu (tenisku) loptu. Naime, taj je zabavni striptiz trebao ohrabriti žene da pregledaju svoje grudi i redovito idu na ginekološku pretragu brisa grlića maternice.

I sama Navrátilová susrela se s opakom bolešću u siječnu 2010. “Otkrili su mi duktalni karcinom in situ (DCIS) u lijevoj dojci. Srećom, taj nije najgori i nije se proširio izvan tkiva dojke. U nekim trenucima osjećala sam se kao prava sretnica jer sam dobila ‘dobar’ rak – kakav je ovo oksimoron, ali tako je doista bilo”, kaže legendarna tenisačica za Daily Mail.

U vrlo otvorenom razgovoru dotakla se i nekih detalja iz svojega djetinjstva i mladosti. “Svi koji su poput mene odrastali u komunističkoj zemlji, vrlo dobro znaju da se u takvim režimima sve moralo držati unutar četiri zida, ni o čemu se nije smjelo javno govoriti, a takav način razmišljanja ostao je dio mene još dugo poslije osamostaljenja Češke”, izjavila je Navrátilová te se s tugom prisjetila i pokojne majke.

“Bila je najbolja i najpametnija osoba koju sam ikad upoznala. Silno mi nedostaje. I danas se rasplačem kad se sjetim koliko sam je povrijedila kad sam otišla od kuće – u jednom periodu obitelj nisam vidjela čak četiri godine – to je vrijeme koje nikad neću moći vratiti i to me boli, ta pomisao da sam rastužila majku za mene je bila gora od borbe s rakom”, rekla je Navrátilová.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.