Prati nas

Vijesti

Ima i viška

Novosel o brojanju potpisa: ‘Približavamo se brojci od 700.000’

‘Ja duboko vjerujem da je ovaj broj potpisa jasan signal Vladi da moraju respektirati volju građana i sigurno bi bilo najpoštenije da hrvatski građani odluče za sebe’, kaže sindikalist.

Objavljeno

|

Mladen Novosel, SSSH (foto: Sandro Bura)

“Prebrojavamo potpise, još nam stižu u središnjicu. Približavamo se brojci od 700.000 prikupljenih potpisa. Za 10 do 15 dana Saboru predajemo sve potpise”, rekao je za N1 predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel.

Ovaj sindikalist očekuje da neće biti potrebno kompletno prebrojavanje potpisa te da će Hrvatski sabor donijeti datum o održavanju referenduma.

“Hrvatski sabor uvijek može zatražiti pitanje ustavnosti. U pripremi ove inicijative savjetovali smo se s brojnim pravnim stručnjacima da uklonimo i najmanju mogućnost da Ustavni sud ocijeni referendumsko pitanje neustavnim. Očekujemo da će referendumsko pitanje Ustavni sud ocjeniti ustavnim. Ja duboko vjerujem da je ovaj broj potpisa jasan signal Vladi da moraju respektirati volju građana i sigurno bi bilo najpoštenije da hrvatski građani odluče za sebe. Bez obzira što je hrvatska Vlada obećala, prioritet bi trebali biti hrvatski građani”, tvrdi Novosel.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.