Prati nas

Vijesti

Tanki živci

Pavić napustio presicu, iznervirala su ga novinarska pitanja

Objavljeno

|

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić sazvao je tiskovnu konferenciju kako bi objasnio da kampanja koju vodi nije usmjerena protiv referendumske inicijative “67 je previše”. Kaže, riječ je o kontinuiranom informiranju građana o cjelovitoj mirovinskoj reformi.

“Ona je nastala u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, nismo koristili vanjske agencije, izradu spota platili smo 18.000 kuna plus PDV, a troškove kampanje ćemo javno obznaniti nakon njezina završetka”, rekao je Pavić.

O izračunu od 45 milijardi kuna dodatnog troška za državni proračun, ako sindikatima uspije inicijativa za referendum, rekao je kako je tu brojku izračunao stručni tim. Iako to zvuči puno, radi se o realnoj brojci s obzirom na veliki broj umirovljenika.

Dodao je kako su sindikati i oporba iskoristili Praznik rada kako bi obmanuli javnost. “Žao mi je što je Međunarodni praznik rada iskorišten za dezinfomiranje i politikantstvo, gdje su sindikati zajedno s oporbom manipulirali građanima. SDP je 2013. uveo rad do 67 godina, to postoji u hrvatskom zakonodavstvu već pet i pol godina. Žao mi je vidjeti da gospodin Bernardić potpisuje referendum i koristi inicijativu za europsku kampanju svoje stranke”, izjavio je ministar. Dodao je kako su im se u tome pridružili i Most, kojemu je cilj samo fotelja u Bruxellesu, kao i Živi zid.

Iznerviran novinarskim pitanjima na temu zaposlenosti i nezaposlenosti, ministar je naprasno napustio konferenciju ostavivši novinare bez odgovora. Nakon presice, Ministarstvo je na svojim stranicama objavilo vijest naslovljenu “Ministar Pavić održao konferenciju za medije o uspjehu mjera aktivne politike zapošljavanja i informativnoj kampanji o cjelovitoj mirovinskoj reformu”. Kako je sve to izgledalo, pogledajte u gornjem videu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.