Prati nas

Vijesti

Misli da nije kriv

Pavić: Ne vidim razlog za podnošenje ostavke

Nakon što sindikati predaju prikupljene potpise, na Saboru su odluke i postupci. Ono što smo od početka govorili je da ne podcjenjujemo same sindikate, kaže ministar.

Objavljeno

|

Marko Pavić

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić kaže da ne vidi razlog zašto bi podnio ostavku zbog lošeg rezultata HDZ-a na europarlamentarnim izborima. Naime, razlog za izostanak petog mandata traži se i u činjenici da su sindikati pred izbore pokrenuli referendumsku inicijativu “67 je previše”.

“Ono što svakako treba istaknuti – 67 godina uvela je SDP-ova vlada. Tada sindikati nisu radili referendum, nisu prosvjedovali, a isto tako, sam tajming referenduma koji je ušao usred kampanje za europske izbore dovoljno govori za sebe”, poručio je ministar Marko Pavić .

Kada je Vlada radila mirovinsku reformu, dodao je Pavić, razgovarala je sa sindikatima i popustila te je odlazak u mirovinu sa 67 godina pomaknula s 2031. na 2033. godinu. “Nakon što sindikati predaju prikupljene potpise, na Saboru su odluke i postupci. Ono što smo od početka govorili je da ne podcjenjujemo same sindikate, a osobno apsolutno ne vidim razlog da bih podnio ostavku”, izjavio je Pavić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.