Prati nas

Vijesti

Referendum

Plenković: Kada donesu potpise, odlučivat ćemo dalje

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava izračunalo je da će sprječavanja kasnijeg odlaska u mirovinu, zajedno s manjom penalizacijom ranijeg umirovljenja građane koštati 45 milijardi kuna u idućih 20 godina.

Objavljeno

|

Koliko su stvarno porasle mirovine u mandatu Andreja Plenkovića?
screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

“Respektiram referendumsku inicijativu, i ovu i svaku drugu. Kada se donesu potpisi tada će Sabor odlučivati o toj temi dalje”, komentirao je premijer Andrej Plenković (HDZ) objavu sindikata da su do ponoći prikupili više od 600.000 potpisa za izmjenu uvjeta za mirovinu.

Na novinarsko pitanje hoće li sabor tražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja sindikalne inicijative “67 je previše” te hoće li se obratiti Ustavnom sudu, premijer je istaknuo kako će to također biti odluka Hrvatskog sabora.

Plenković je cijelo vrijeme prikupljanja potpisa podsjećao da je mirovinsku reformu začela SDP-ova vlada i da tada sindikati nisu imali ništa protiv nje. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava izračunalo je da će sprječavanja kasnijeg odlaska u mirovinu, zajedno s manjom penalizacijom ranijeg umirovljenja građane “koštati” 45 milijardi kuna u idućih 20 godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.