Prati nas

Vijesti

Kaže da se manipulira

Plenković: ‘Kakvo smo mi to društvo, ako želimo rušiti mirovinsku reformu?’

‘Nas zanima da javnost shvati koji su ključni elementi. Nije istina da će svi u mirovinu sa 67 godina’, rekao je Plenković.

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Premijer Andrej Plenković (HDZ) komentirao je u Vukovaru kritike na račun Vlade zbog financiranja kampanje protiv referendumske inicijative “67 je previše”. Naime, dok sindikati tvrde da je riječ o netransparentno financiranoj protukampanji, vladajući odgovaraju da moraju informirati javnost.

“Što se tiče mirovinske reforme. Ona je jako važan primjer stanja u hrvatskom društvu. Svi znamo da imamo neodrživ mirovinski sustav. Ako kao predsjednik Vlade znam da ću svake godine morati iz prihoda izdvojiti 18 milijardi kuna za mirovine, znači da ovakav sustav ne omogućava da se iz doprinosa financiraju mirovine. Da je neodrživo”, rekao je Plenković dodavši da su tri cilja reforme – veće mirovine, prestanak diskriminiranja građana po godini kad su otišli u mirovinu i smanjenje troška za proračun.

“Maipulacija koja se koristi dnevno da je 67 godina nešto što je izmislio Marko Pavić i Vlada ne stoji. Ovo postoji već pet godina, nitko tada nije pokrenuo referendum. Zašto nije pokrenut referendum tada?”, pitao je Plenković.

Vlada će, dodao je, i dalje kroz medije informirati javnost. “Nas zanima da javnost shvati koji su ključni elementi. Nije istina da će svi u mirovinu sa 67 godina”, rekao je Plenković i pohvalio se da je reforma dobro ocijenjena i od nezavisnih analitičara te MMF-a.

“Kakvo smo mi društvo ako mi to hoćemo srušit. Ako srušimo, mirovine će biti manje, diskriminirat će se umirovljenici, koštat će više proračun”, rekao je Plenković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.