Prati nas

Vijesti

Dođite, besplatno je

Pravo doba na Velesajmu: Od posla preko zdravlja do ljubavi – sve za umirovljenike

Izlagači su pripremili puno malih besplatnih zdravstvenih pregleda, a kad se svi obave, riječ je o besplatnom velikom sistematskom pregledu.

Objavljeno

|

Romana Galić, Milan Bandić i Dina Tomšić (foto: Sandro Bura)

Zagrebački velesajam petu godinu zaredom postaje središnje mjesto rasprave o aktivnom i zdravom starenju uz pregled ponude pratećih industrija. Tako će puna tri dana (od 16. do 18. svibnja) kroz program “Pravo doba” Velesajam besplatno nuditi zabavu, edukaciju, rekreaciju, zdravstvene preglede i savjetovanja.

“Od svih projekata Zagrebačkog velesajma, ovaj ima najbolju atmosferu. Izlaže 85 izlagača iz 10 zemalja. U godinu dana broj izlagača porastao je 16 posto. Svi sadržaji su besplatni. Početak sajma označit će nordijsko hodanje od Bundeka do Velesajma. Izlagači su pripremili puno malih besplatnih zdravstvenih pregleda, a kad se svi obave, riječ je o besplatnom velikom sistematskom pregledu”, kazala je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Direktorica iz bogatog rasporeda posebno ističe okrugli stol “Zašto je dobro zaposliti se u mirovini”, a umirovljenike upozorava i na nove usluge: “Prvi puta imamo mobilni stomatološki kombi, projekt uz pomoć Ureda za zdravstveno osiguranje, sufinanciran sredstvima Europske unije.”

Suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i gradska Zaklada Zajednički put. Ravnateljica Zaklade Ines Vrban prisjetila se početka sajma. Kaže, korisnici su vidjeli sličnu stvar u Sloveniji, nakon čega se krenulo u organiziranje hrvatske inačice.

Ines Vrban (foto: Sandro Bura)

Kao što vidite po ovoj petoj godini, sve je veći broj izlagača. Najmudrija generacije je sve aktivnija i prisutnija”, kaže Vrban pa dodaje da će “Pravo doba” otvoriti niz stručnih i gorućih pitanja; od zapošljavanja, preko zdravlja do ljubavi u starijoj dobi. Što se nordijskog hodanja tiče, objasnila je, hodat će korisnici Seniorskog centra Zaklade koji su uglavnom stariji od 70 godina. “Bez problema naprave krug oko Jaruna, a to je 6 kilometara. Mogli bi posramiti sve nas puno mlađe. Dođite, provedite s nama tri vesela aktivna dana.”

“Nikad nije kasno da se živi zdravo i nikad nije kasno da se ljubi strasno”, zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvavši sve da iskoriste tri dana besplatnih sadržaja na Zagrebačkom velesajmu. Cijeli program potražite na ovoj adresi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.