Prati nas

Vijesti

Nije impresioniran

Premijer je sinoć razgovarao s volonterima na štandu, a danas je kritizirao GONG

‘Išao sam nakon još jednog trinaestosatnog radnog dana kupiti kruh, mahnuli su mi, zamolili da pređem cestu, ja sam malo razgovarao s ljudima koji potpisuju.’

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

“Premijer Plenković na Britancu obratio se volonterima za štandom 67 je previše: ‘Zašto to niste skupljali prije pet godina?’ Ne znamo jesu li ga pitali bi li tada potpisao?” Objavio je to GONG na Facebooku uz fotografiju premijera kraj spomenutog štanda.

Sve je za N1 komentirao i sindikalist Krešimir Sever, jedan od organizatora referendumske inicijative: “U prvome redu, to je nervoza, vladajućima je jasno da bez obzira na utjecaj antikampanje, da su se građani mobilizirali i potpisuju. Sve se češće u medijima vide poruke građana koji kažu zašto mirovinska reforma nije dobra. Bili su uvjereni da će nas uspjeti zapriječiti, a sada predsjednik Vlade vidi da sve ide u smjeru koji smo mi najavljivali i na koji smo ih upozoravali prošle godine tijekom pokušaja pregovora, no tada su bili opijeni silom i brojem ruku u Saboru. Na kraju krajeva, sad imamo situaciju koju imamo. Sve se moglo riješiti argumentiranom raspravom. Nismo mi ti koji su izazvali prikupljanje potpisa i krenuli u kampanju, nego nas je Vlada gurnula i tempirala vrijeme kada će se to dogoditi…”

“Navodno nezavisni GONG”

“Ja ne znam odakle GONG-u takav ekstrakt jednog simpatičnog i ugodnog razgovora s dvije sindikalne predstavnice. Išao sam nakon još jednog trinaestosatnog radnog dana kupiti kruh, mahnuli su mi, zamolili da pređem cestu, ja sam malo razgovarao s ljudima koji potpisuju, pitao ih kako ide skupljanje i znaju li da je to sa odlaskom u mirovinu sa 67 godina iz Vlade SDP-a, ministra Miranda Mrsića”, komentirao je Plenković.

“Ja pitam kako nije bilo skupljanja potpisa prije pet godina pa nema odgovora. To vam je kontekst, a ono što GONG kao neovisni NGO  koji prati društvene procese priča, govori više o njima”, rekao je premijer. U trenutku dok je izgovarao “neovisni NGO”, Plenković je prstima napravio znakove navodnika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.