Prati nas

Vijesti

Greška sustava

Ubila se britanska starica kojoj su greškom ukinuli mirovinu, država se ispričala

Nakon što ga je majčin prijatelj u studenom prošle godine upozorio da ona nije u kućici u kojoj je živjela, pokrenuo je potragu. Pronađena je u 40 metara dubokoj jami.

Objavljeno

|

Joy Worral (foto: North Wales Police)

Britanska umirovljenica kojoj je greškom obustavljena mirovina, ubila se, javlja britanski Metro. Joy Worrall (81) bila je preponosna da bi obitelji priznala kako je ostala bez novca. Na njenom je računu nakon smrti pronađeno tek 5 funti, što je vrijednost od četrdesetak kuna. Sin Ben je potvrdio kako je njegova majka prije toga potrošila ušteđevinu od 5.000 funti.

Ben je izjavio kako je je za sve kriv Odjel za rad i mirovine pripadajućeg ministarstva, što je Odjel i priznao te se ispričao. Trenutno se provodi dublja istraga i utvrđuju procedure kako se slične greške ne bi ponavljale.

U izjavi za javnost Ben Worrall kazao je kako je majku posjećivao tri do četiri puta tjedno, ali i to da ona sa svojim problemima nije željela opterećivati druge. Nakon što ga je majčin prijatelj u studenom prošle godine upozorio da ona nije u kućici u kojoj je živjela u Church Terraceu , pokrenuo je potragu. Pronađena je u 40 metara dubokoj jami. Već ranije se prijetila da će si tako okončati život, ako ostane bez zdravlja ili novca.

Oglas

Pokojna Joy bila razvedena i primala je državnu mirovinu. Državu je 2014. godine izvijestila da je primila nasljedstvo, no mirovinu je nastavila primati. Država je slučaj ponovno otvorila 2017. godine, nakon čega joj je greškom, umjesto ukidanja nekih socijalnih prava, obustavila cijelu mirovinu pa je 81-godišnjakinja ostala bez ikakvih prihoda.

“Naše misli su s obitelji i prijateljima gospođe Worrall. Bezrezervno se ispričavamo zbog greške koja je dovela do ukidanja mirovine. Naučili smo lekciju”, stoji u priopćenju odgovorne institucije.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.