Prati nas

Vijesti

Dostojanstveno zbrinjavanje

I Zagreb ima groblje kućnih ljubimaca. Sutra se otvara Spomengaj

Čine ga zgrada s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorij s prostorom za prijem i obradu tijela, paviljon za ispraćaje i groblje za kućne ljubimce s mjestima za ukop i polaganje urni.

Objavljeno

|

foto: jenniferva/Pixabay

U Dumovcu se sutra otvara groblje za kućne ljubimce. Nazvano Spomengaj, groblje će zauzeti površinu od 12.700 četvornih metara. S radom je trebalo početi prošle godine. Nalazi se na istoj adresi kao i sklonište za nezbrinute životinje, Franjčevićevoj ulici 45 u Dumovcu.

Projekt je to vrijedan 15 milijuna kuna. Čine ga zgrada s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorij s prostorom za prijem i obradu tijela, paviljon za ispraćaje i groblje za kućne ljubimce s mjestima za ukop i polaganje urni. Predviđeno je 2.300 kazeta, u kojoj se nalaze po četiri ukupna mjesta. Ukupno se radi o gotovo 10.000 ukopnih mjesta.

Spomengaj će vlasnicima kućnih ljubimaca omogućiti oproštaj, a važan je i za one koji nemaju ljubimce jer omogućuje sigurno zbrinjavanje, priopćeno je u ponedjeljak. Cijena ukupa će ovisiti o težini ljubimca, a vjerojatno će biti od oko 300 do 1.500 kuna.

Na otvorenju će nazočiti voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš, a najvljen je i dolazak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.