Prati nas

Mozaik

Iste tetovaže za još čvršću vezu

Obilježile 30 godina prijateljstva istim tetovažama

Poznanika i površnih prijatelja svatko od nas ima mnogo, no onih pravih prijatelja u svačijem je životu relativno malo. A kad prijateljstvo potraje nekoliko desetljeća, to je doista razlog za slavlje. Dvije su prijateljice iz Brazila svoje 30-godišnje prijateljstvo odlučile proslaviti identičnim tetovažama.

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: thiagotostattoo/Instagram

Vjeruje se kako pravo prijateljstvo može nadvladati sve prepreke i probleme u životu. No život nas ponekad odvede u posve drugom smjeru i udalji od dragih ljudi. No pravo je prijateljstvo otporno i na vrijeme i na udaljenost što najbolje prikazuje primjer dvije prijateljica iz Brazila koje su odlučile svoje prijateljstvo obilježiti identičnim tetovažama.

Da njihovo prijateljstvo nije samo dugotrajno već i vrlo zabavno, otkriva motiv kojeg su odlučile tetovirati: dvije nasmiješene krigle piva koje se drže za ruke.


Fotografiju prijateljica koje ponosno pokazuju svoje nove tetovaže, objavio je studio za tetorviranje Thiagotos Tattoo i u objavi čestitao prijateljicama na 30 godina prijateljstva i ljubavi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀THIAGO TOS (@thiagotostattoo) on

.

Show

U 92. godini umrla je glumica Zdenka Heršak

Napustila nas je velika umjetnica poznata po brojnim ulogama u kazalištu i u više od 60 filmova i serija. Manje je poznato da je Heršak bila i spisateljica te je objavila desetak knjiga.

Silvija Novak

Objavljeno

|

U 92. godini života umrla je poznata glumica Zdenka Heršak. Rođena je u Zagrebu, 19. kolovoza 1928. godine gdje je završila Zemaljsku glumačku školu te poslije bila članica studija Jadran filma.

Zanimljivo i možda manje poznato, nastupala je kao balerina u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kad je Branko Gavella osnovao kazalište u Frankopanskoj, pridružuje se njegovom ansamblu. Zdenak Heršak ostala je članica tog kazališta sve do mirovine.


Ostat će upamćena po nizu sjajnih predstava u kojima je igrala: Držićev i Škiljanov “Dundo Maroje” iz 1955., gdje je u osam godina Lauru zaigrala čak 130 puta, zatim Krležino “Kraljevo”, von Horváthove “Priče iz Bečke šume”, glumila je Kobilu u “Balkonu” J. Geneta, Babakinu u “Ivanovu” A. P. Čehova, Bessie Burgess u predstavi “Plug i zvijezde”, Mariolu u “Gle, kako dan lijepo počinje” Z. Bajsića, Majoricu Beregi “U pozadini” M. Feldmana i u mnogim drugim predstavama. Osim u Gavelli, nastupala je i u drugim kazalištima u Zagrebu, Rijeci, Šibeniku i Dubrovniku.

Zdenka Heršak glumila je i u više od 60 filmova i serija, mežu kojima su “Kužiš stari moj”, “Seljačka buna 1573.”, “Događaj”, “Hoću živjeti”, “U raljama života”, “Ne daj se, Floki”, “Leo i Brigita”, “Duga mračna noć” te serije “Naše malo misto”, “Nepokoreni grad”, “Smogovci”, “Putovanje u Vučjak”, “Bitange i princeze” i druge.

Valja napomenuti i da je Heršak, osim glumačke, ostvarila i značajnu spisateljsku karijeru te je objavila desetak knjiga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP