Prati nas

Vijesti

Pod ključem

Sindikati otkrili gdje su potpisi za referendum. Ne pristaju na pregovore s vladajućima

‘Građani očekuju referendum, mi očekujemo referendum. Ništa ispod te razine ne bi dolazilo u obzir, a pri tome očekujemo da ni Ustavni sud ne radi probleme’, kaže sindikalist Sever

Objavljeno

|

Krešimir Sever (foto: Sandro Bura)

Tri sindikalne središnjice pri kraju su s provjerom potpisa za referendum – 67 je previše. Uskoro ih predaju u Sabor, javlja Nova TV.

”Potpisa je daleko više nego dovoljno, možemo govoriti o izuzetno dobroj brojci. Možda tako da dobijemo još jedan referendum gratis”, rekao je Krešimir Sever iz NHS-a.


Konačan broj ipak ne znaju. U tijeku je druga provjera potpisa. I brisanje svih nepotpunih podataka. Potpisi su u strogo čuvanoj zgradi. Pod nadzornim kamerama i iza nekoliko protuprovalnih vrata. Do njih ne može bilo tko – tek 11 osoba, koje su morale potpisati izjavu o zaštiti osobnih podataka. U Sabor planiraju za najviše deset dana nakon što se Gordan Jandroković vrati iz Japana.

Svoje mišljenje rekli su koalicijski partneri. HNS predlaže kompromis. ”Da se sjednemo dogovorimo se, ispred vlade i sindikata kao legitimnog predstavnika i da se vidi model u kojem bi se mogli dogovoriti da mogu građani ići sa 65 i raditi do 67 i da nema penalizacije za te dvije godine”, pojašnjava Stjepan Čuraj, saborski zastupnik HNS-a.

”O tome ćemo za deset dana na razgovoru s Vladom, kada ćemo govoriti o šest bitnih projekata za razvoj grada i ove zemlje”, rekao je Bandić.

Ali sindikati odbijaju pregovore. ”Građani očekuju referendum, mi očekujemo referendum. Ništa ispod te razine ne bi dolazilo u obzir, a pri tome očekujemo da ni Ustavni sud ne radi probleme”, kaže Sever za Novu TV.

.

Vijesti

Kolinda: ‘Kako god bilo, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj. Uvijek sam se vraćala’

Novinari predsjednicu gotovo svaki dan pitaju kada će se kandidirati za drugi mandat. Iako ima potporu HDZ-a, svoje namjere još nije objavila. No jedno zna – starost će provesti u domovini.

Objavljeno

|

Autor

Hoće li se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uopće natjecati za drugi mandat? Pitanje je to koje već neko vrijeme postavljaju novinar, političari, a sada već i građani.

Jučer je, podsjetimo, na Pantovčaku nakon svečanosti povodom Dana državnosti za Novu TV izjavila: “Želim predsjednički mandat odraditi do kraja. Što će biti nakon toga – ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore.”


I danas je u Vukovaru ponovila kako posla ima za one koji hoće raditi. “Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”, kaže predsjednica.

Što će se dogoditi ako ne osvoji drugi mandat?  “To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli”, kaže Kolinda Grabar-Kitarović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP