Prati nas

Vijesti

Pod ključem

Sindikati otkrili gdje su potpisi za referendum. Ne pristaju na pregovore s vladajućima

‘Građani očekuju referendum, mi očekujemo referendum. Ništa ispod te razine ne bi dolazilo u obzir, a pri tome očekujemo da ni Ustavni sud ne radi probleme’, kaže sindikalist Sever

Objavljeno

|

Krešimir Sever (foto: Sandro Bura)

Tri sindikalne središnjice pri kraju su s provjerom potpisa za referendum – 67 je previše. Uskoro ih predaju u Sabor, javlja Nova TV.

”Potpisa je daleko više nego dovoljno, možemo govoriti o izuzetno dobroj brojci. Možda tako da dobijemo još jedan referendum gratis”, rekao je Krešimir Sever iz NHS-a.

Konačan broj ipak ne znaju. U tijeku je druga provjera potpisa. I brisanje svih nepotpunih podataka. Potpisi su u strogo čuvanoj zgradi. Pod nadzornim kamerama i iza nekoliko protuprovalnih vrata. Do njih ne može bilo tko – tek 11 osoba, koje su morale potpisati izjavu o zaštiti osobnih podataka. U Sabor planiraju za najviše deset dana nakon što se Gordan Jandroković vrati iz Japana.

Svoje mišljenje rekli su koalicijski partneri. HNS predlaže kompromis. ”Da se sjednemo dogovorimo se, ispred vlade i sindikata kao legitimnog predstavnika i da se vidi model u kojem bi se mogli dogovoriti da mogu građani ići sa 65 i raditi do 67 i da nema penalizacije za te dvije godine”, pojašnjava Stjepan Čuraj, saborski zastupnik HNS-a.

”O tome ćemo za deset dana na razgovoru s Vladom, kada ćemo govoriti o šest bitnih projekata za razvoj grada i ove zemlje”, rekao je Bandić.

Ali sindikati odbijaju pregovore. ”Građani očekuju referendum, mi očekujemo referendum. Ništa ispod te razine ne bi dolazilo u obzir, a pri tome očekujemo da ni Ustavni sud ne radi probleme”, kaže Sever za Novu TV.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.