Prati nas

Vijesti

67 je previše

Sindikati prebrojali potpise, imaju ih dvostruko više od potrebnog broja

U sindikatima očekuju da Sabor neće odugovlačiti s procedurom, no očekuje se da će najprije od Vlade zatražiti provjeru popisa birača.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

748.624 ispravna potpisa! Dvostruko više od potrebnog broja! Hvala! Potpise Saboru predajemo u četvrtak – idemo po referendum”, objavila je na društvenim mrežama inicijativa “67 je previše”.

Nakon što ih donesu u Sabor u 66 kutija, mjerodavne službe će ih proslijediti saborskom Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav. U sindikatima očekuju da Sabor neće odugovlačiti s procedurom, no očekuje se da će najprije od Vlade zatražiti provjeru popisa birača.

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a rekao je za emisiju Hrvatskog radija “U mreži Prvog” da Sabor ima dvije mogućnosti – ili odmah raspisati referendum ili poslati zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti ovakvog referendumskog pitanja.

“Mislim da je Ustavni sud dužan u kratkom roku od 30-ak dana odgovoriti na prijedlog Sabora za ocjenom ustavnosti, i ako Ustavni sud ocijeni da je ustavno pitanje u skladu s Ustavom, nakon toga je na Saboru da raspiše referendum”, kazao je Bačić.

Mladen Novosel, predsjednik SSSH, koji je također gostovao u emisiji, poručuje: “Budite sigurni da mi nećemo skrštenih ruku promatrati odugovlačenje”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.