Prati nas

Vijesti

Ništa od pregovora

Sindikati su predali potpise. Jandroković kaže: ‘Narod je taj koji odlučuje’

Na novinarski upit misli li da to pitanje treba ići na ocjenu ustavnosti, Jandroković je rekao kako će o tome razgovarati s kolegama iz stranke i vladajuće većine te će nakon toga dati odgovor.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Predstavnici sindikalne inicijative “67 je previše” predali su Saboru 748.624 potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) najavio je da će zapisnik o primopredaji i zahtjev za raspisivanjem referenduma uputiti saborskom Odboru za ustav, poslovnik i politički sustav. On će pak zaključak poslati na plenarnu sjednicu, a Vlada će utvrditi vjerodostojnost i broj potpisa.

Na novinarski upit misli li da to pitanje treba ići na ocjenu ustavnosti, Jandroković je rekao kako će o tome razgovarati s kolegama iz stranke i vladajuće većine te će nakon toga dati odgovor. Kaže i da su pregovori uvijek dobrodošli, ali i da ima utisak kako sindikati nisu kloni toj varijanti. “Narod je taj koji odlučuje i moguće je da nekad i neka dobra mjera koju donese Vlada bude osporena od građana”, poručio je Jandroković.

Koordinatorica referendumske inicijative Mirela Bojić kazala je novinarima kako je vremena za pregovore bilo na pretek ali se nitko nije odazivao na njihove pozive. “Pozivali su nas samo da bi nam na power point prezentacijama prikazali ono što su naumili donijeti i izglasati kao zakon”, rekla je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.