Prati nas

Vijesti

Lov na drugi mandat

Imamo kandidatkinju! Kolinda Grabar-Kitarović ide po drugi mandat

Aktualna predsjednica tako je jedna od dvije žene koja će se natjecati za tu funkciju i jedina od njih dvije s realnom šansom za ulazak u drugi krug.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Sva nagađanja o nastavku karijere Kolinde Grabar-Kitarović u inozemstvu za sada su pala u vodu. Iz visokog izvora Ureda predsjednice Republike Hrvatske potvrđeno je HRT-u da će se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kandidirati za drugi mandat.

Spomenuta nagađanja potaknuta su izjavom koju je predsjednica dala nakon svečanosti povodom Dana državnosti. “Želim predsjednički mandat odraditi do kraja. Što će biti nakon toga – ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore”, izjavila je tada za Novu TV.

Službena objava iz Ureda predsjednice nije još uslijedila jer se, kako prenosi izvor, želi fokusirati na svoje državničke poslove. Aktualna predsjednica tako je jedna od dvije žene koja će se natjecati za tu funkciju i jedina od njih dvije s realnom šansom za ulazak u drugi krug.

Podsjetimo, HDZ je sredinom lipnja poručio Kolindi Grabar-Kitarović kako očekuje njezinu ponovnu kandidaturu. Predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković rekao je da “je na njoj da pronađe pravi trenutak kako bi objavila kandidaturu te da ju HDZ-ovci čekaju raširenih ruku”.

Kandidature za predsjedničke izbore do sada su najavili su Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Katarina Peović, Mislav Kolakušić, Ivan Pernar, Tomislav Panenić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.