Prati nas

Show

Lude pedesete

‘Kao da je izašla iz Briljantina!’ Predsjednica na tematskoj zabavi povodom Dana nezavisnosti

Predsjednica je odjenula točkastu haljinicu, kožnu jaknu i mačkaste sunčale naočale. Prošle je godine, podsjećamo, tema zabave bila Kalifornija pa se predsjednica pojavila u šarenoj košulji.

Objavljeno

|

foto: Veleposlanstvo Sjedinjenih Država/Twitter

I Amerikanci u Hrvatskoj proslavili su Dan nezavisnosti. Središnju svečanost organiziralo je Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu. Zabavi s temom pedesetih godina prošlog stoljeća odazvala se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Ista Sandy Olsson! Kao da je izašla iz Briljantina”, jedan je od komentara na fotografiju koju je Veleposlanstvo objavilo na društvenim mrežama. Naime, predsjednica je odjenula točkastu haljinicu i kožnu jaknu uz mačkaste sunčale naočale i žutu torbicu. Domaćin, veleposlanik Robert Kohorst, dočekao ju je u trapericama i kožnoj jakni. Prošle je godine, podsjećamo, tema zabave bila Kalifornija pa se predsjednica pojavila u šarenoj košulji.


“Američko Veleposlanstvo u Zagrebu priredilo je zabavu povodom Dana nezavisnosti. Hvala svima koji su došli. Tema su bile pedesete. Zanimljiva zabava sa sjajnom hranom, pićem i glazbom. Sretan rođendan, Ameriko!” stoji na službenom Twitteru Veleposlanstva. 

.

Show

Matija Vuica proslavila 61. rođendan objavom fotografije iz gimnazijskih dana

Vuica je rođena 19. srpnja 1958. godine u Metkoviću. Pjevačku karijeru započela je sa grupom Trotakt projekt 1981. godine. Alternativni rock novovalnog prizvuka kojeg je sastav njegovao, te poseban imidž, svrstao ih je u kultne sastave 1980-ih godina.

Objavljeno

|

Autor

Pjevačica i modna kreatorica Matija Vuica proslavila je 61. rođendan. Tim povodom na Instagramu je objavila niz fotografija iz mladosti, među kojima je najzanimljivija ona iz gimnazijskih dana.

“Za današnji dan odabrala sam fotke iz različitih perioda zivota; neke stare, koje pričaju o meni. Vecinu je snimio moj dragi prijatelj Igor cc Kelčec prateci nasu glazbenu karijeru”, napisala je Vujica dodajući da je neke fotografije snimio i pokojni izdavač Nacionala Ivo Pukanić. “I jedna gimnazijska. Ima ih na tisuće, al’ za ovaj datum, ove godine neka budu ovi autori koji su mi puno značili u vremenu kad nije bilo društvenih mreža.”


Vuica je rođena 19. srpnja 1958. godine u Metkoviću. Pjevačku karijeru započela je sa grupom Trotakt projekt 1981. godine. Alternativni rock novovalnog prizvuka kojeg je sastav njegovao, te poseban imidž, svrstao ih je u kultne sastave 1980-ih godina. Poslije će grupa promjeniti ime u Gracia, čiju okosnicu do danas čine Matija Vuica i njen životni partner Jurica Popović.

Mtija Vuica u gimnazijskim danima (foto: M. Vuica/Instagram)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP