Prati nas

Show

Elizabeta II

Kraljica ima neobičan i, za neke, pomalo jeziv hobi

Kraljica Elizabeta i veći dio kraljevske obitelji ljeta provode u dvorcu Balmoral u Škotskoj. Kako se ondje ne bi dosađivala, kraljica je pronašla zanimljiv hobi. Naime, detaljno proučava veliku koloniju šišmiša koji ondje žive već više od 30 godina.

Objavljeno

|

Elizabeta II (screenshot: CBS)

Ljeto u britanskoj kraljevskoj obitelji službeno počinje onda kad kraljica Elizabeta (zapravo, njezini batleri) spakira kovčege i zaputi se u dvorac Balmoral u Škotskoj, omiljenu ljetnu rezidenciju.

U kraljičinoj pratnji su i članovi obitelji, uključujući princa Charlesa, Camillu, princa Williama i Kate te njihovu djecu, a nakratko su do Škotske skoknuli i Meghan i princ Harry.

No s bzirom da u Balmoralu zna biti pomalo dosadnjikavo, kraljica je pronašla zanimljiv ali ponešto jeziv hobi. Naime, veliko imanje je već više od 30 godina dom velikoj koloniji šišmiša za koje se kraljica jako zainteresirala, piše Mirror.

Ti su šišmiši strogo zaštićeni, pa sve i da želi, kraljica ih se ne može riješiti. No ona to zapravo i ne želi jer je njihov život iznimno zanima.

Članovi posluge kraljevskog imanja otkrili su da kraljica redovito obilazi koloniju šišmiša i promatra ih, a prije ih je znala loviti i mrežom. Danas to više ne radi, no to za nju čini posluga nakon čega ona detaljno proučava ulovljene životinjice.

Poznato je da kraljica voli konje i pse, posebno korgije, no manje je poznato da su joj šišmiši treća omiljena vrta životinja, otkrio je jedan batler iz Balmorala.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.