Prati nas

Vijesti

Prva žena EU

Merkel u srijedu slavi 65. rođendan. Iako i dalje drhti, kaže: Sposobna sam

Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.

Objavljeno

|

Angela Merkel i Andrej Plenković (screenshot: HDZ/Youtube)

“Osjećam se sasvim dobro i nema potrebe za brigom”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel o napadima drhtavice, javlja Deutsche Welle. Ona je tako u srijedu po drugi put govorila o temi koja tjednima zaokuplja pažnju javnosti. Njene riječi došle su poslije trećeg napada drhtavice koji je javno zabilježen, ovog puta na dočeku finskog premijera Anttija Rinnea. Drhtanje je bilo nešto blaže i kraće od prethodna dva puta.

Merkel je rekla da je u fazi “oporavka” nakon prve drhtavice početkom lipnja. Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.

“To očito još nije sasvim gotovo, ali postoji napredak i sada neko vrijeme moram živjeti s tim”, rekla je kancelarka, dodajući kako vjeruje da će napadi proći kako su i došli. Ona na potpitanja novinara nije željela precizirati što su uzroci zdravstvenih tegoba. “Inače sam čvrsto uvjerena da sam sasvim sposobna”.

Time je pokušala ugušiti rasprave o tome je li njeno zdravlje tako narušeno da više ne može obavljati kancelarski posao. Merkel u srijedu navršava 65 godina, piše Deutsche Welle.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.