Prati nas

Show

Miljenik nacije

Oliver Mlakar o ljubavi prema HDZ-u: Mene osobno nije nitko opljačkao. Nemojmo biti negativni

Objavljeno

|

Oliver Mlakar (screenshot: HTV)

Televizijski voditelj Oliver Mlakar (84), miljenik nacije i simbol televizijskih ljudi starog kova, progovorio je za HTV o druženju s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom i vezama s Hrvatskom demokratskom zajednicom.

“Bio sam dobar s predsjednikom Tuđmanom, uvijek sam ga cijenio, a cijenim ga i danas. Znam da sam i ja njemu bio simpatičan. Nisam htio o tome odgovoriti jer bi to bila samo hvala, u jednom trenutku mi je ponudio da preuzmem HRT. Na jednom primanju me odveo u ugao sale i pitao da postanem ravnatelj. Ćiro Blažević je jednom negdje rekao, jer se on družio s Tuđmanom pa sam i ja nakon toga to ispričao. Zahvalio sam mu se, bio sam duboko svjestan svojih mogućnosti, mislim da sam to prihvatio, ne bih bio direktor vama, nego bih bio na Mirogoju”, rekao je za emisiju Nedjeljom u dva.

Osvrnuo se i na komentar gledatelja koji smatra da je vođenjem programa HDZ-ova skupa pokazao da nema razumijevanja za umirovljenike koji grcaju u ovrhama i opljačkani hrvatski narod. Naime, proslavljeni voditelj redovito je vodio sve velike manifestacije najbrojnije hrvatske stranke.

“Teške riječi. Ja simpatiziram HDZ, ali nikad nisam bio u HDZ-u. U tom sam vrijeme tako osjećao, a osjećam i danas, da je to stranka koja može stvoriti državu na čelu s Franjom Tuđmanom. To se i dogodilo, mi smo tada dobili Hrvatsku, mi Hrvatsku imamo. O opljačkanom narodu ne mogu govoriti, mene osobno nitko nije opljačkao”, izjavio je.

“Kao simpatizer HDZ-a nisam ništa dobio, ništa mi nije dano. Nastavio sam raditi svoj posao, ostao sam ono što sam bio. Ako je netko opljačkan… Malo mi to ide na živce kad slušam rasprave u saboru, pa ta oporba ceterum censeo HDZ treba uništiti. To se više ne da slušati, hajmo se dogovoriti, nemojmo sve tako negativno, tu se dogodilo krasnih stvari”, objasnio je svoje vođenje kritika na HDZ Mlakar.

Stare slike Olivera Mlakara
Oliver Mlakar

Prisjetio se i kako je, iako mu je otac stradao u Drugom svjetskom ratu, ali ne na partizanskoj strani, nikad nije imao problema zbog toga. “Nisu mi to nikad zamjerali. Djeca nisu odgovorna za postupke roditelja”, rekao je popularni voditelj.

Podsjetimo, 2015. godine kazao je za Tportal kako ne bi mogao voditi skupove drugih stranaka: “Ne bi to bilo u redu prvenstveno s profesionalne strane, a u mom slučaju i zbog uvjerenja.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.