Prati nas

Vijesti

Stroga gradska pravila

Osječani ne smiju sušiti rublje na balkonima, a zabranjeno im je ostavljati i hranu životinjama

Komunalni redari, prema novim pravilima, smiju legitimirati građane i koristiti pomoć policije.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Gradskog vijeće Osijeka usvojilo je Odluku o komunalnom redu koja donosi niz novih pravila ponašanja u javnom prostoru te kazne za njihovo nepoštivanje.

Osječani tako ne smiju sušiti rublje na balkonima, lođama, terasama i drugim dijelovima zgrada koje su okrenute prema površinama javne namjene; dakle prema ulicama, parkovima i trgovima. Tko objesi rublje protivno pravilima, platit će kaznu od 200 kuna.


Također, zabranjuje se i ostavljanje posuda za hranu i hranjenje napuštenih i slobodnih životinja. Ovaj prekršaj kažnjavat će se također s 200 kuna. Istom će se svotom kazniti i oni koji budu ispijali alkoholna pića na javnim površinama, osim ako se ne radi o organiziranom javnom okupljanju ili terasi kafića.

Odluka o komunalnom redu

Zabranjeno je lijepljenje i postavljanje plakata na drveće, pročelja zgrada, ograde, trafostanice i mjesta koja za to nisu namijenjena. Kazna za to je 2.500 kuna. Komunalni redari, prema novim pravilima, smiju legitimirati građane i koristiti pomoć policije.

.

Vijesti

Kolinda o micanju Titove biste s Pantovčaka: ‘Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?’

Kako piše Nacional, predsjednica se Ivanu Zvonimiru Čičku obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Objavljeno

|

Autor

U današnjem izdanju tjednik Nacional objavio je nekoliko mailova za koje tvrdi da ih je poslala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svom tadašnjem savjetniku Mati Radeljiću.

“Čak 200 privatnih e-mail poruka i gotovo tisuću poruka SMS-a koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim sada bivšim savjetnikom za unutarnju politiku Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao svojevrsnu “crvenu krpu” kojom u svakom trenutku mogu zaprijetiti predsjednici”, piše tjednik.


Između ostalog, navodi da je Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom, predsjednikom Hrvatskog helsinškog odbora, kojega je zamolila za pomoć na reakcije oko njezine izjave “Za dom spremni”. Kako piše Nacional, ona mu se obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Navodno je i, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?” Nacional tvrdi i da postoji i mail u kojem stoji da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP