Prati nas

Vijesti

Stroga gradska pravila

Osječani ne smiju sušiti rublje na balkonima, a zabranjeno im je ostavljati i hranu životinjama

Komunalni redari, prema novim pravilima, smiju legitimirati građane i koristiti pomoć policije.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Gradskog vijeće Osijeka usvojilo je Odluku o komunalnom redu koja donosi niz novih pravila ponašanja u javnom prostoru te kazne za njihovo nepoštivanje.

Osječani tako ne smiju sušiti rublje na balkonima, lođama, terasama i drugim dijelovima zgrada koje su okrenute prema površinama javne namjene; dakle prema ulicama, parkovima i trgovima. Tko objesi rublje protivno pravilima, platit će kaznu od 200 kuna.


Također, zabranjuje se i ostavljanje posuda za hranu i hranjenje napuštenih i slobodnih životinja. Ovaj prekršaj kažnjavat će se također s 200 kuna. Istom će se svotom kazniti i oni koji budu ispijali alkoholna pića na javnim površinama, osim ako se ne radi o organiziranom javnom okupljanju ili terasi kafića.

Odluka o komunalnom redu

Zabranjeno je lijepljenje i postavljanje plakata na drveće, pročelja zgrada, ograde, trafostanice i mjesta koja za to nisu namijenjena. Kazna za to je 2.500 kuna. Komunalni redari, prema novim pravilima, smiju legitimirati građane i koristiti pomoć policije.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP