Prati nas

Vijesti

Stroga gradska pravila

Osječani ne smiju sušiti rublje na balkonima, a zabranjeno im je ostavljati i hranu životinjama

Komunalni redari, prema novim pravilima, smiju legitimirati građane i koristiti pomoć policije.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Gradskog vijeće Osijeka usvojilo je Odluku o komunalnom redu koja donosi niz novih pravila ponašanja u javnom prostoru te kazne za njihovo nepoštivanje.

Osječani tako ne smiju sušiti rublje na balkonima, lođama, terasama i drugim dijelovima zgrada koje su okrenute prema površinama javne namjene; dakle prema ulicama, parkovima i trgovima. Tko objesi rublje protivno pravilima, platit će kaznu od 200 kuna.


Također, zabranjuje se i ostavljanje posuda za hranu i hranjenje napuštenih i slobodnih životinja. Ovaj prekršaj kažnjavat će se također s 200 kuna. Istom će se svotom kazniti i oni koji budu ispijali alkoholna pića na javnim površinama, osim ako se ne radi o organiziranom javnom okupljanju ili terasi kafića.

Odluka o komunalnom redu

Zabranjeno je lijepljenje i postavljanje plakata na drveće, pročelja zgrada, ograde, trafostanice i mjesta koja za to nisu namijenjena. Kazna za to je 2.500 kuna. Komunalni redari, prema novim pravilima, smiju legitimirati građane i koristiti pomoć policije.

.

Vijesti

Žene češće biraju Milanovića, a muškarci Grabar-Kitarović

Kada bi se pitale samo žene, pobijedio bi Zoran Milanović, a kada bi se pitali samo muškarci, predsjednica bi ostala Kolinda Grabar-Kitarović.

Objavljeno

|

Autor

Muškarci bi na Pantovčaku većinom željeli da predsjednica ostane Kolinda Grabar-Kitarović, dok žene više preferiraju Zorana Milanovića. Pokazuju to rezultati preferencija predsjedničkih kandidata koje je za RTL provela agencija Promocija plus.

Kada se pogleda cijelo biračko tijelo, predsjednica  i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek je u vodstvu s 26,8 posto u prosincu. SDP-ov kandidat Zoran Milanović bilježi potporu od 25,4 posto, dok je nezavisni kandidat Miroslav Škoro na 21 posto, a Mislav Kolakušić ima 10,6 posto.


No, kada se pogleda potpora među ženama i muškarcima, stvari stoje malo drugačije. Kada bi se pitale samo žene, u prvom krugu izbora pobijedio bi SDP-ov kandidat Zoran Milanović kojega preferira 27,7 posto ženskih ispitanica. Milanović među ženama bilježi 1 postotni poen veću potporu nego kada se pogleda cijela populacija. Na drugom mjestu među ženama je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 25,9 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Među muškim ispitanicima u istraživanju s 27,6 posto najveću potporu ima Kolinda Grabar-Kitarović. Njezina potpora među muškarcima je oko jednog postotnog boda veća nego kada se gleda cijela populacija, javlja RTL. Na drugom mjestu kod muških ispitanika je Zoran Milanović s 22,9 posto, što je dva i pol postotnih poena manje nego u cijeloj populaciji. 

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP