Prati nas

Vijesti

Vlada želi da budete vitki

Poslušao je Kujundžića, poskupljuju sokovi, cigarete i alkohol

Premijer kaže da se radi o mjeri za borbu protiv pretilosti koja je posebno proširena među mladima

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić najavili su nove porezne mjere ili, kako ih zovu, četvrti val porezne reforme. Vlada je tako odlučila ispuniti želju ministra zdravstva Poskupljuju slatka pića, cigarete i alkohol . On je, podjetimo, jučer rekao kako se zalaže za povećanje poreza na slatka pića te da smatra kako bi trebalo podići cijene svega onoga što šteti zdravlju, pa tako i cigareta i alkohola.

“Doći će do promjene oporezivanja bezalkoholnih pića po udjelu dodanog šećera”, kazao je premijer Plenković i dodao kako se radi o mjeri za borbu protiv pretilosti koja je posebno proširena među mladima. “Revidirat ćemo i trošarine na duhanske proizvode i alkoholna pića”, dodao je premijer.


Nakon slabije turističke sezone potvrđeno je da će se PDV na hranu za ugostitelje smanjiti 13 posto. “Tu mjeru poduzimamo kako bismo održali razinu prihoda iz turizma, ali to znači i kvalitetu i gestu koja zahtijeva i određene pozitivne reakcije kod onih na koje se odnosi”, kaže premijer.

Demografski poticaj

“Odlučili smo i da osobe mlađe od 25 godina kompletno oslobodimo poreznih obveza, a oni od 26 do 30 godina pedeset posto”, objasnio je Plenković koji smatra da će tako mladi imati veće prihode i ostati u Hrvatskoj.  “Oni koji ulaze na tržište rada i imaju slobodu kretanja dobit će u svojoj ranoj fazi aktivnog poslovnog života određenu vrstu položaja koji im omogućuje da ostvare veće prihode i ostanak u Hrvatskoj.”

Povećat će se i granica da se na prihode kompanija do 7,5 milijuna kuna primjenjuje stopa poreza na dobit od 12 posto. “To će zahvatiti 93 posto naših poduzetnika”, istaknuo je premijer.

.

Vijesti

U stanu u Splitu pronađena mrtva starica, suprug je u teškom stanju

Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Prvomajski prosvjed 2018.

Splitska policija jučer je  dobila dojavu da stariji bračni par iz zgrade u Dubrovačkoj ulici nije viđen neko vrijeme i da se ne može uspostaviti kontakt s njima, javio je Dalmatinski portal.

Vatrogasci su otvorili vrata i u stanu zatekli mrtvu 91-godišnjakinju i njenog šest godina mlađeg supruga živog, ali u teškom stanju. Muškarac je zbrinut u bolnici. O pronalasku mrtve starice obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo.


Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP