Prati nas

Vijesti

Vlada želi da budete vitki

Poslušao je Kujundžića, poskupljuju sokovi, cigarete i alkohol

Premijer kaže da se radi o mjeri za borbu protiv pretilosti koja je posebno proširena među mladima

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić najavili su nove porezne mjere ili, kako ih zovu, četvrti val porezne reforme. Vlada je tako odlučila ispuniti želju ministra zdravstva Poskupljuju slatka pića, cigarete i alkohol . On je, podjetimo, jučer rekao kako se zalaže za povećanje poreza na slatka pića te da smatra kako bi trebalo podići cijene svega onoga što šteti zdravlju, pa tako i cigareta i alkohola.

“Doći će do promjene oporezivanja bezalkoholnih pića po udjelu dodanog šećera”, kazao je premijer Plenković i dodao kako se radi o mjeri za borbu protiv pretilosti koja je posebno proširena među mladima. “Revidirat ćemo i trošarine na duhanske proizvode i alkoholna pića”, dodao je premijer.


Nakon slabije turističke sezone potvrđeno je da će se PDV na hranu za ugostitelje smanjiti 13 posto. “Tu mjeru poduzimamo kako bismo održali razinu prihoda iz turizma, ali to znači i kvalitetu i gestu koja zahtijeva i određene pozitivne reakcije kod onih na koje se odnosi”, kaže premijer.

Demografski poticaj

“Odlučili smo i da osobe mlađe od 25 godina kompletno oslobodimo poreznih obveza, a oni od 26 do 30 godina pedeset posto”, objasnio je Plenković koji smatra da će tako mladi imati veće prihode i ostati u Hrvatskoj.  “Oni koji ulaze na tržište rada i imaju slobodu kretanja dobit će u svojoj ranoj fazi aktivnog poslovnog života određenu vrstu položaja koji im omogućuje da ostvare veće prihode i ostanak u Hrvatskoj.”

Povećat će se i granica da se na prihode kompanija do 7,5 milijuna kuna primjenjuje stopa poreza na dobit od 12 posto. “To će zahvatiti 93 posto naših poduzetnika”, istaknuo je premijer.

.

Vijesti

Kolinda o micanju Titove biste s Pantovčaka: ‘Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?’

Kako piše Nacional, predsjednica se Ivanu Zvonimiru Čičku obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Objavljeno

|

Autor

U današnjem izdanju tjednik Nacional objavio je nekoliko mailova za koje tvrde da ih je poslala Kolinda Grabar-Kitarovića svom tadašnjem savjetniku Mati Radeljiću.

“Čak 200 privatnih e-mail poruka i gotovo tisuću poruka SMS-a koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim sada bivšim savjetnikom za unutarnju politiku Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao svojevrsnu “crvenu krpu” kojom u svakom trenutku mogu zaprijetiti predsjednici”, piše tjednik.


Između ostalog, navodi da je Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom, predsjednikom Hrvatskog Helsinškog odbora, kojega je zamolila za pomoć na reakcije oko njezine izjave “Za dom spremni”. Kako piše Nacional, ona mu se obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Navodno je i, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?” Nacional tvrdi i da postoji i mail u kojem stoji da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP