Prati nas

Vijesti

Slučajni uzorak

Potpisi za referendum ’67 je previše’ provjeravat će se ‘štih probom’

Neće se provjeravati svi potpisi, a što je bio slučaj u propalim referendumskim inicijativama koje je organizirala konzervativna civilna scena.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Vlada je zadužila Ministarstvo uprave i Državni zavod za statistiku da provjerom broja i vjerodostojnosti popisa birača utvrde ukupan broj potpisa za raspisivanje referenduma “67 je previše”. Sindikati, podsjetimo, tim referendumom žele srušiti mirovinsku reformu, posebice dio o radu do 67 godine života.

“Ministarstvo uprave će utvrditi ukupan broj potpisa birača te će nakon toga zadužiti Državni zavod za statistiku da, iz ukupnog broja popisa birača, utvrdi uzorak statističkom metodom slučajnog uzorka iz kojeg će se provjeriti popisi birača, usporedbom podataka unesenih u potpisnu listu s podacima o registru birača”, istaknuo je ministar uprave Ivan Malenica.

I premijer Andrej Plenković ranije je izjavio da će se provjera obaviti uzorkovanjem, što znači da se neće provjeravati svi potpisi, a što je bio slučaj u propalim referendumskim inicijativama koje je organizirala konzervativna civilna scena.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.