Prati nas

Vijesti

Bezumno nasilje

Trojica mladića u Puli iz obijesti prebili starca. Slomili su mu rebra i ruku

Stariji gospodin im je rekao neka ne diraju zastave, no nasilnici su se vratili maskirani i pretukli muškarca nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Kasniej se ispostavilo da je barem jedan od nasilnika pripadnik oružanih snaga RH.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Nevjerojatan zločin, zapravo čin bezumnog i bezrazložnog nasilja, dogodio se u nedjelju jutarnjim satima u Puli, a žrtva je ponovno čovjek starije životne dobi, piše Glas Istre.

Naime, oko 6 sati ujutro trojica mladića, vjerojatno vraćajući se iz noćnog izlaska, došli su na terasu jednog kafića na Danteovom trgu u Puli i pokušali skinuti istarsku i hrvatsku zastavu koje ondje vise.

Umirovljenik koji ondje čuva terasu kako bi malo popunio kućni budžet, upozorio je mladiće da to ne rade, na što mu je jedan od njih odgovorio da su oni ‘svaki dan pred zastavom tijekom postrojavanja’. Mladići su potom otišli.

No nakon otprilike sat vremena, vratili su se maskirani i naoružani palicama i prebili 67-godišnjeg muškarca te mu nanijeli teške tjelesne ozljede i slomili dva rebra i ruku. Čitav događaj su snimile nadzorne kamere, a tri nasilnika su poslije uhićeni.

Trojica maskiranih mladića napadaju starca u Puli

No to nije kraj priče. Naime, doznalo se kako je barem jedan od mladića pripadnik hrvatske vojske pa je tako društvenim mrežama počela kružiti fotografija na kojoj je mladi nasilnik u društvu generala Ante Gotovine.

Na Facebook profilima navodnih nasilnika ljudi su počeli ostavljati uvredljive komentare dajući im do znanja da je njihovo ponašanje nečuveno i posve skandalozno, pogotovo s obzirom da to da su vojnici hrvatske vojske.

O incidentu se priopćenjem oglasio i MORH

“Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. MORH i HV najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ministarstvo obrane upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH”, navodi se u priopćenju MORH-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.