Prati nas

Vijesti

Učini pravu stvar

Udomite, ako možete. Sezona je izbacivanja ljubimaca na cestu, a Dumovec puca po šavovima

Iz Dumovca pozivaju sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da ih posjete kako bi našli svoju njuškicu punu sreće i ljubavi.

Objavljeno

|

foto: Animal Rescue/Pixabay

Početak godišnjih odmora označava i početak sezone kada se nesavjesni vlasnici besramno rješavaju svojih kućnih ljubimaca izbacujući ih na ulicu. Proteklih godina viđali smo izbacivanja egzotičnih kornjača u prirodu kojoj mogu načiniti štetu, Facebookom su se dijelile i fotografije krletki s pticama ostavljenih uz kontejnere, no najviše je napuštenih mačaka i pasa.

Ali ljeto je i pravo vrijeme za udomiti napuštenu životinju. Lijepo vrijeme ljudima i psima omogućuje mnogo boravka vani i zbližavanje kroz igru i šetnje.


U zagrebačkom azilu Dumovec, koji djeluje pri Zoološkom vrtu, sada je više od 160 pasa, a svakodnevno stižu novi. “Karantena u kojoj psi moraju provesti prve dane po dolasku u Dumovec, ali i prostori za njihov smještaj, ograničenih su kapaciteta pa smo zahvalni svim građanima koji se mogu nekoliko dana po pronalasku odbačenog psa brinuti o njemu”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta.

Iz Dumovca pozivaju sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da ih posjete kako bi našli svoju njuškicu punu sreće i ljubavi. U prvom polugodištu 2019., nažalost, zabilježen je pad broja udomljavanja pasa. U odnosu na prošlu godinu, udomljeno ih je 50 manje – njih 380. Samo u prošlom mjesecu sklonište je primilo osamdeset pasa, od kojih je polovina štenaca.

.

Vijesti

Smijenjen je ministar Kujundžić – ‘prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj’

Plenković je objasnio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Objavljeno

|

Autor

“Razriješio sam ministra Kujundžića, obavili smo jučer razgovor. Ministarstvo zdravstva mora se fokusirati na globalnu prijetnju zvanu koronavirus, a ministar zdravstva je bio fokusiran na pojašnjavanje tema koje nemaju veze s resorom. On će se vratiti u Sabor, gdje će imati priliku po jasniti sve o svojoj imovini”, izjavio je prije nekoliko minuta premijer Andrej Plenković (HDZ) o 14. izmjeni u svojoj postavi.

“Kujundžić mi nije predočio nikakve papire, nego ih je predočio javnosti. To on mora sam pojasniti, nema potrebe da javnost bude opterećena s tim temama”, misli premijer i dodaje: “Zabrinjava me jedan fenomen koji je u ovoj Vladi izražen. Da se toliko jako krene aktivnostima medijima tresti ministra tako da je fokus rada Vlade u obrambenom stavu. Govorimo o jednom fenomenu koji živim tri i pol godine. Bilo je svega i prije, ali baš ovoliko toga nije bilo.”


Na pitanje bi li trebao imati bolju kontrolu nad ministrima, premijer je rekao da ministri ne prolaze sigurnosnu kontrolu. “Možda to ne bi bilo loše vratiti”, rekao je. Plenković je objasnio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP