Prati nas

Vijesti

Učini pravu stvar

Udomite, ako možete. Sezona je izbacivanja ljubimaca na cestu, a Dumovec puca po šavovima

Iz Dumovca pozivaju sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da ih posjete kako bi našli svoju njuškicu punu sreće i ljubavi.

Objavljeno

|

foto: Animal Rescue/Pixabay

Početak godišnjih odmora označava i početak sezone kada se nesavjesni vlasnici besramno rješavaju svojih kućnih ljubimaca izbacujući ih na ulicu. Proteklih godina viđali smo izbacivanja egzotičnih kornjača u prirodu kojoj mogu načiniti štetu, Facebookom su se dijelile i fotografije krletki s pticama ostavljenih uz kontejnere, no najviše je napuštenih mačaka i pasa.

Ali ljeto je i pravo vrijeme za udomiti napuštenu životinju. Lijepo vrijeme ljudima i psima omogućuje mnogo boravka vani i zbližavanje kroz igru i šetnje.


U zagrebačkom azilu Dumovec, koji djeluje pri Zoološkom vrtu, sada je više od 160 pasa, a svakodnevno stižu novi. “Karantena u kojoj psi moraju provesti prve dane po dolasku u Dumovec, ali i prostori za njihov smještaj, ograničenih su kapaciteta pa smo zahvalni svim građanima koji se mogu nekoliko dana po pronalasku odbačenog psa brinuti o njemu”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta.

Iz Dumovca pozivaju sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da ih posjete kako bi našli svoju njuškicu punu sreće i ljubavi. U prvom polugodištu 2019., nažalost, zabilježen je pad broja udomljavanja pasa. U odnosu na prošlu godinu, udomljeno ih je 50 manje – njih 380. Samo u prošlom mjesecu sklonište je primilo osamdeset pasa, od kojih je polovina štenaca.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP