Prati nas

Vijesti

Učini pravu stvar

Udomite, ako možete. Sezona je izbacivanja ljubimaca na cestu, a Dumovec puca po šavovima

Iz Dumovca pozivaju sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da ih posjete kako bi našli svoju njuškicu punu sreće i ljubavi.

Objavljeno

|

foto: Animal Rescue/Pixabay

Početak godišnjih odmora označava i početak sezone kada se nesavjesni vlasnici besramno rješavaju svojih kućnih ljubimaca izbacujući ih na ulicu. Proteklih godina viđali smo izbacivanja egzotičnih kornjača u prirodu kojoj mogu načiniti štetu, Facebookom su se dijelile i fotografije krletki s pticama ostavljenih uz kontejnere, no najviše je napuštenih mačaka i pasa.

Ali ljeto je i pravo vrijeme za udomiti napuštenu životinju. Lijepo vrijeme ljudima i psima omogućuje mnogo boravka vani i zbližavanje kroz igru i šetnje.


U zagrebačkom azilu Dumovec, koji djeluje pri Zoološkom vrtu, sada je više od 160 pasa, a svakodnevno stižu novi. “Karantena u kojoj psi moraju provesti prve dane po dolasku u Dumovec, ali i prostori za njihov smještaj, ograničenih su kapaciteta pa smo zahvalni svim građanima koji se mogu nekoliko dana po pronalasku odbačenog psa brinuti o njemu”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta.

Iz Dumovca pozivaju sve koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca da ih posjete kako bi našli svoju njuškicu punu sreće i ljubavi. U prvom polugodištu 2019., nažalost, zabilježen je pad broja udomljavanja pasa. U odnosu na prošlu godinu, udomljeno ih je 50 manje – njih 380. Samo u prošlom mjesecu sklonište je primilo osamdeset pasa, od kojih je polovina štenaca.

.

Vijesti

Aladrović: Nema razloga da sindikati zovu građane na ulice

Ako Sabor ne raspiše referendu, Sindikati su spremni pozvati građane na ulice kako bi osigurali poštovanje volje 750.000 potpisnika zahtjeva.

Objavljeno

|

Autor

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kaže da ne vidi razlog da sindikalne središnjice pozivaju građane na ulicu vezano uz referendumsku inicijativu “67 je previše”.

“Idući potezi su na Hrvatskom saboru, vidjet ćemo”, rekao je ministar prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Kaže, potpisi su pobrojani, poslani u Hrvatski sabor te će zastupnici najvjerojatnije u prvom ili drugom tjednu zasjedanja raspravljati o tome.


Sindikati su ranije od Hrvatskog sabora raspisivanje referenduma na temelju inicijative “67 je previše” o mirovinskoj reformi. “Referenduma mora biti jer se volja građana mora poštivati, zastupnici su u sabor ušli voljom građana, a ako je ne žele poštivati, naša je dužnost da pozovemo građane na ulice kako bi rekli što misle o takvoj vladi i saboru”, izjavio je sindikalist Mladen Novosel.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP