Prati nas

Mozaik

Zabranjena ljubav

Baka (68) zaljubljena u velečasnog Gorana ispričala je svoju stranu priče, intervenirala je i policija

‘Svi koji su sjedili u prednjim klupama mogli su vidjeti kako me pokušavao osvojiti. Zavodio me i osmjehivao mi se.’

Objavljeno

|

Velečasni Goran Kuhar (screenshot: kanal A)

Nakon što su mediji objavili priču svećenika Gorana Kuhara iz Morske sobote, a koji je vjernike obavijestio da jedna župljanka neutemeljeno širi glasine da će s njom živjeti i ostaviti Crkvu, slučaj je eskalirao. Ljubavlju zaslijepljena 68-godišnjakinja u ponedjeljak je verbalno napala župnika, a časnu sestru i još jednu osobu fizički. Časna je završila u bolnici s lakšim ozljedama. Pozvala je čak i župnikovu majku te im prijetila kako će ih sve pobiti, javlja 24 sata.

Sve je započelo prije tri godine. Žena, koja se 1971. proslavila ulogom u kontroverznom slovenskom filmu Maškarada, na sprovodu je ugledala župnika Kuhara, a nakon toga i krenula u Crkvu.

“Kako bi se reklo, nakon što ga je ugledala, iskočila je iskrica. Nakon nekog vremena počela je slati pisma, darove”, ispričao je novinarima Aljaž Baša, kapelan Stolne župe Svetog Nikolaja. Ubrzo su mu se ispred vrata župnog ureda počeli pojavljivati darovi označeni župnikovim inicijalima. Tu su bile knjige, košulje, rukavice, a ponekad i aparat za brijanje. Uhodila ga je, pratila automobilom.

“Pričala je kako ju gleda na misi i kad daje pričest. No moram napomenuti kako župnik nju nikad nije pričestio jer bi, kada bi vidio u kojem redu stoji, on otišao u drugi”, priča Baša. Ubrzo su počele prijetnje i napadi na žene u Crkvi. U gradu je započela širiti laži kako će se vjenčati sa svećenikom te da će on napustiti službu zbog nje.

screenshot 24ur.com

Iako je mediji nisu imenovali, Lidija Klemenčić Turk prepoznala se u svećenikovim nastupima pa se sama javila nekim medijima kako bi demantirala Kuharove optužbe. “Često sam išla u crkvu, a kad smo prohodali, počela sam dolaziti još češće”, ispričala je svoju stranu priče za Slovenske novice. Tvrdi da ju je župnik kuhar “zašprehavao” i s oltara, dok je držao misu. “Svi koji su sjedili u prednjim klupama mogli su vidjeti kako me pokušavao osvojiti. Zavodio me i osmjehivao mi se”, kaže gospođa koja je već novčano kažnjena zbog kršenja javnog reda i mira; točnije – zbog nasilnog i smjelog ponašanja.

Za 24ur kazala da je veza sa župnikom trajala čak tri godine te je novinarima pokazala i ljubavna pisma koja joj je Goran Kuhar navodno pisao. Iz župe pak demantiraju da je pisma slao župnik. Kažu, rukopis je drugačiji, a i previše je pravopisnih grešaka u njima za jednog župnika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.