Prati nas

Vijesti

Dio istine

Barišić je za stanje u društvu optužio medije: Potenciranjem loših vijesti šire beznađe

‘Ako nas svakodnevno hrane samo vijesti o krađama, pljačkama, korupciji, svakovrsnom nasilju i zaobilasku čovjeka u potrebi; ako samo slušamo da je u drugoj zemlji i u drugoj sredini bolje – sve će nas to u našoj životnoj školi učiniti učenicima letargije i ogorčenosti.’

Objavljeno

|

Marin Barišić

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić na središnjem misnom slavlju na blagdan Velike Gospe u Sinju osvrnuo se na aktualnu društveno-političku situaciju. Kaže, potrebna su veća primanja, investicije, veća proizvodnja, šire tržište pa dodaje da ćemo ipak bez promjene srca, bez dobra, biti uvijek u krizi.

Barišić tako ukazuje na dobro koje se događa oko nas, ali ne dolazi do izražaja i zapravo ga mediji ignoriraju. Mediji tako, misli nadbiskup, naglašavaju samo loše vijesti – zato jer se bolje prodaju. Drugim riječima, čitatelji ih radije čitaju.

“Ne možemo zanijekati da se danas senzacije i skandali bolje prodaju, kao ni činjenicu da se o dobru premalo govori, da se često prešućuje vijest o dobru, koje kola u venama čovjeka koji je slika Božja, stvoren kao dobar i za dobro”, kazao je nadbiskup Barišić. Tumačeći te pojave u medijima splitsko-makarski nadbiskup naveo je medijsko “širenje beznađa”.

“Ako nas svakodnevno hrane samo vijesti o krađama, pljačkama, korupciji, svakovrsnom nasilju i zaobilasku čovjeka u potrebi; ako samo slušamo da je u drugoj zemlji i u drugoj sredini bolje – sve će nas to u našoj životnoj školi učiniti učenicima letargije i ogorčenosti; sinovima i kćerima beznađa, rezultatom slučajnog kaosa, koji u obrani egoizma i osobne koristi, postaju hladni i neosjetljivi za druge; pojedinci koji traže i brinu samo za vlastite interese”, istaknuo je Barišić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.